Redactia.ro
Home » Știri » Controale zilnice sanitar-veterinare, până pe 7 ianuarie. Măsurile anunțate de directorul ANSVA

Controale zilnice sanitar-veterinare, până pe 7 ianuarie. Măsurile anunțate de directorul ANSVA

GALERIE FOTO (2) Controale zilnice sanitar-veterinare, până pe 7 ianuarie. Măsurile anunțate de directorul ANSVA

Controale zilnice sanitar-veterinare, până pe 7 ianuarie. Măsurile anunțate de directorul ANSVA. Controale zilnice pentru depistarea produselor alimentare cu risc de îmbolnăvire a populației sunt desfășurate zilnic în perioada sărbătorilor, până pe 7 ianuarie.

Controale zilnice sanitar-veterinare, până pe 7 ianuarie. Măsurile anunțate de directorul ANSVA

Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinară pentru Siguranța Alimentelor,vor avea loc controale pentru depistarea produselor alimentare cu risc de îmbolnăvire a populației.

Controalele inspectorilor sanitar-veterinari au început încă de acum două săptămâni, în trafic, și urmează a se încheia la șapte zile după Anul Nou.

ANSVSA-ul a reușit în această perioadă să facă un număr zic eu destul de mare de controale și am început în primul rând acum două săptămâni cu verificările în trafic.Am primit sprijinul Ministerului de Interne și am declanșat o operațiune fără precedent împreună cu colegii de la Ministerul de Interne. Vreau să vă menționez că aceste controale vor continua până în data de 7 ianuarie 2020”, a explicat dr. Robert Chioveanu.

Au fost recoltate 216 probe

Tot în perioada sărbătorilor de Crăciun, o altă categorie de verificări a vizat identificarea practicilor frauduloase. Prin substituirea din adaosul de grăsimi în diverse brânzeturi din lapte de oaie și capră. Au fost recoltate 216 probe și s-au analizat până la data de 19 decembrie 172 de probe rezultând 16 probe neconforme. Neregulile au fost identificate în Brașov.București. Călărași. Dâmbovița. Giurgiu, Ialomița, Mehedinți și Tulcea.

De asemenea, oamenii sunt încurajați să vină cu carnea oferită la vânzare, în piețe, pentru verificări.

Până la data de 23 decembrie au fost 118.000 de porci examinați și au fost identificați pozitiv un număr de 30 de porci domestici și 6 mistreți”, a explicat șeful ANSVA.

Citeste si:O tânără din Siria a născut la Timișoara după ce a intrat ilegal în România

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: