Redactia.ro
Home » Știri » Control pe plajele Vadu și Corbu! Autoritățile au împărțit amenzi de mii de lei în rândul turiștilor

Control pe plajele Vadu și Corbu! Autoritățile au împărțit amenzi de mii de lei în rândul turiștilor

GALERIE FOTO (4)

De la începutul verii tot mai mulți turiști preferă plajele sălbatice în detrimentul celor amenajate. Nici penultimul weekend de vară nu a fost mai liber pe plajele din Deltă. Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) s-a văzut nevoită să sancționeze mai mulți turiști care nu respect regulile. Amenzile acumulate au ajuns la o sumă considerabilă.

Control pe plajele sălbatice Vadu și Corbu

Weekend-ul 22 – 23 august a adus peste 10.000 de vizitatori și 2.275 de autoturisme pe plajele din sudul rezervației. Cu toate că cei mai mulți nu sunt la prima vizită, regulile sun încălcate în continuare.
“Acțiunile desfășurate de către echipele mixte de control formate din inspectori ecologi ai ARBDD, jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Tomis” Constanța, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării și agenți de poliție din cadrul Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” au aplicat și în această perioadă un număr însemnat de sancțiuni celor care nu au respectat legislația în vigoare în ce privește accesul și vizitarea zonelor costiere, conform ARBDD”

Ce sancțiuni s-au dat

“Astfel, în urma acțiunii comune de control de sâmbătă 22.08.2020, s-au aplicat 73 de sancțiuni (47 amenzi și 26 avertismente) în valoare totală de 24.200 lei, iar duminică 23.08.2020 au fost aplicate 60 sancțiuni (36 amenzi și 24 avertismente) în valoare de 20.000 lei. Sancțiunile au fost date pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, și pentru încălcarea unor prevederi ale OUG Nr. 202 /2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor şi circulaţia cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente”, precizează ARBDD pe pagina de facebook.

Cea mai populată plaja este Vadu, acolo se adună cei mai mulți turiști. Cei de la ARBDD fac controale periodice în acele zone pentru a proteja habitatul. Plata permiselor de campare se face prin SMS la numărul 7494.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: