Redactia.ro
Home » Știri » Pandemia a adus alte categorii de turişti în Delta Dunării

Pandemia a adus alte categorii de turişti în Delta Dunării

GALERIE FOTO (2)

Pandemia a adus anul acesta şi alte categorii de turişti în Delta Dunării, respectiv familii cu copii şi corporatişti

În anii trecuţi, principalele categorii de turişti care se cazau în Delta Dunării, erau studenţii şi nostalgicii de Vama Veche. Anul acesta, nevoia de distanţare fizică a unor români aduce noi tipuri de turişti în astfel de structuri de cazare
Familiile cu copii, dar şi corporatişti şi tineri care caută alte tipuri de destinaţii au ajuns în Delta Dunarii.

Până anul trecut, majoritatea turiştilor care veneau în cel mai mare camping din Delta Dunării erau, în principal, românii care iubesc natura .

Clasificat la 3*, campingul Green Dolphin se află într-o zonă pitorească din Rezervaţia Deltei Dunării. Acolo unde Dunărea se întâlneşte cu Marea Neagră, se află minunatul loc. Dispune de 55 de căsuţe din lemn, acoperite cu stuf, precum şi de posibilităţi de campare pentru un număr de aproximativ 500 de corturi în condiţii normale.(180 de corturi în perioada actuală, conform normelor impuse de autorităţi pe perioada pandemiei COVID-19)”, potrivit analizei Green Dolphin Camping.

O altă categorie de turişti prezentă sezonul acesta în Delta Dunării este cea a corporatiştilor, care au găsit în Sfântu Gheorghe acele locuri neexplorate până acum. In canalele şi gârlele din zonă, unde se fac excursii cu barca. Au fost atraşi şi de plaja sălbatică din sat, care se bucură de nisip fin unic pe litoralul românesc.


Un alt motiv pentru care turiştii aleg Sfântu Gheorghe ca destinaţie de vacanţă este Festivalul Internaţional de Film Independent. Anonimul, care în ultimii 17 ani şi-a întâmpinat publicul, în luna august, cu filme independente româneşti şi internaţionale.

Anul acesta, Sfântu Gheorghe devine „Satul Filmului” în perioada 12 – 16 august 2020.

Având în vedere măsurile de restricţie, siguranţă şi prevenţie adoptate de autorităţi, cea de-a 17-a ediţie a festivalului se va desfăşura în exclusivitate în aer liber, cu un număr limitat de locuri pentru campare şi vizitatori. Pentru fiecare proiecţie, numărul maxim de participanţi va fi de maximum 400 de persoane.

Green Village este construit pe o suprafaţă de 30.000 metri pătraţi, asigurând, astfel, distanţarea fizică pe care o doresc turiştii. Accesul în căsuţe se efectuează din exterior, iar corturile sunt amplasate în sloturi poziţionate la distanţă mare.
Procedurile de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor sunt aplicate cu rigurozitate, iar toţ angajaţii sunt instruiţi continuu în acest sens. La toate intrările publice au fost instalate dozatoare cu soluţii dezinfectante, iar curăţenia în spaţiile comune se face permanent cu produse dezinfectante profesionale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: