Redactia.ro
Home » Știri » Controverse pe tema eliminării pensiilor speciale. Acestea ajung la niveluri exorbitante

Controverse pe tema eliminării pensiilor speciale. Acestea ajung la niveluri exorbitante

Care sunt concediile care sunt considerate vechime în muncă pentru stabilirea pensiilor? Puțini români știu asta

Controverse pe tema eliminării pensiior speciale. Acest subiect este din nou dezbătut de guvernanți. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a precizat, marți, pe rețelele de socializare că eliminarea pensiilor speciale rămâne o prioritate a actualei guvernări, mai ales că unele ajung la sume exorbitante.

Controverse pe tema eliminării pensiior speciale. Acestea ajung la niveluri exorbitante

Controverse pe tema eliminării pensiior speciale. Subiectul este din nou atenția parlamentarilor și guvernanților, iar dacă unii vor eliminarea parțială a lor, alții își doresc eliminarea totală a lor. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că pensiile speciale din România ating sume uriașe pentru unii cetățeni, până la 16.000 de euro pe lună, care i-ar face individioși chiar și pe oamenii celor mai bogate țări din lume. Drept  urmare, ministrul a precizat că rămâne, în continuare, o prioritate pentru guvernanți, eliminarea pensiilor speciale.

”Cum se face că pentru unii sunt mereu bani? Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care își dorește binele României. În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună”, a scris vicepreședintele USR pe Facebook.

Claudiu Năsui: Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă”

De altfel, Clăudiu Năsui a scos în evidență faptul că pensiile speciale sunt acordate din banii pe care românii le dau pentru taxe și impozite.

”Nu am nicio problemă cu pensiile mari. Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viața. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament, și după o vârstă decide să trăiască din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm. Aici însă nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noștri de taxe și impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenți politic”, a explicat Claudiu Năsui.

Un alt lucru pe care l-a punctat ministrul Economiei, este faptul că taxa pe salariile mici din România este cea mai mare din UE. Astfel, guvernanții caută acum modalități pentru reducerea impozitării pe salariile mici.

”În același timp, taxarea muncii în România pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană. Și, deloc întâmplător, tot la noi este și sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deși au loc de muncă și muncesc, tot în sărăcie se regăsesc.Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem să găsim bani și pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii și să scoatem milioane de români din sărăcie. Am candidat cu această idee centrală în campania electorală, iar ea se regăsește în programul de guvernare votat în parlament”, a conchis acesta.

Parlamentarii, printre cei cu pensii speciale

Vicepremierul Dan Barna a declarat, faptul că în săptămânile următoare, Coaliţia majoritară doreşte convocarea unei şedinţe în plen pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„E adevărat, poziţia noastră, consecventă, este că ar trebui ca toate pensiile speciale să fie desfiinţate, aceasta este, însă, o abordare nerealistă. S-a încercat şi anul trecut, de câteva ori, perfect teatral de către vechiul Parlament, ştiindu-se clar că iniţiativa e neconstituţională. Abordarea noastră este cea raţională şi pragmatic realizabilă. Respectiv, pensiile speciale ale parlamentarilor, ne dorim ca în următoarele săptămâni (…), săptămâna aceasta, săptămâna viitoare să ajungem la plen comun şi să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că asta se poate face, nu are probleme de constituţionalitate. E foarte clar, modificăm Regulamentul parlamentarilor şi lucrurile devin foarte clare”, a declarat Dan Barna, marţi, la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: