Redactia.ro
Home » Știri » Noua lege propusă de parlamentari. Copiii ar putea fi puși să-și întrețină părinții

Noua lege propusă de parlamentari. Copiii ar putea fi puși să-și întrețină părinții

Noua lege propusă de parlamentari. Copiii ar putea fi puși să-și întrețină părinții

Noua lege propusă de parlamentari. Mai multe state americane au legi care obligă copiii să-și întrețină părinții. Legi similare se regăsesc și în țări precum Franța și Germania. De asemenea, țări asiatice, precum China, India, Singapore și Bangladesh, au introdus același gen de măsuri, ca o soluție a fenomenului de îmbătrânire demografică.

Noua lege propusă de parlamentari. Legile filiale din SUA Numite legi filiale, acestea există în aproape 40 de state americane, însă nu prea sunt respectate, conform The Daily Beast. Potrivit Centrului Național de Analize de Politici, o organizație non-profit conservatoare. 21 de state permit părinților să dea în judecată copiii pentru a obține sprijin financiar sau recuperarea unor costuri. 12 dintre ele impun pedepse penale pentru copiii care nu își sprijină părinții. 3 din acestea permit atât acțiuni civile, cât și penale în instanță.

Aceste legi provin din Evul Mediu

Daily Beast mai scrie că aceste legi filiale își au originea în legislația Evului Mediu din Marea Britanie. Totul a început în jurul anului 1500. Atunci fiecare răspundea și pentru rudele sale. Acestea și-au găsit apoi locul și în normele legislative care guvernau coloniile britanice.

Obligația alimentară din Franța pe care copiii o au față de părinți

Noua lege propusă de parlamentari. În Franța copiii sunt obligați să asigure părinților hrana necesarp sau să le plătească pensie alimentară.

”Sprijinul părinților” din Germania

O lege similară se află în Germania. Aici, copiii sunt obligați să plătească cheltuielile de îngrijire ale părinților dacă acestea depășesc cuantumul reglementat de stat prin asigurările de sănătate, conform Patheos.

În China copiii sunt obligați să-și îngrijească părinții

În China cinci adulți au ajuns la închisoare pentru că nu s-au achitat de obligațiile față de părinți.

Noua lege propusă de parlamentari. Proiectul românesc

Un număr de 73 de parlamentari PSD, ALDE, Pro România și de la minorități a depus la Parlament un proiect de lege prin care copiii ar urma să fie obligați din punct de vedere legal să își întrețină părinții. Proiectul introduce plata unei pensii de întreținere de către copii pentru părinții inapți de muncă sau care se află în dificultate. Proiectul nu precizează ce înseamnă ”în dificultate”, însă prevede pedepse cu închisoarea.

Citește și: Ce masaj a transmis MAI participanților la Neversea 2019?!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: