Redactia.ro
Home » Homepage » Copila, de trei ani, care a fost spălată de mama sa cu o substanță toxică a pierdut lupta cu viața. Minora se afla în moarte cerebrală din luna ianuarie

Copila, de trei ani, care a fost spălată de mama sa cu o substanță toxică a pierdut lupta cu viața. Minora se afla în moarte cerebrală din luna ianuarie

Moarte cumplită pentru o minoră de trei ani.

Tragedia care a avut loc în comuna Lungani, județul Iași, unde o fetiță de doar trei ani a fost spălată pe cap cu o substanță toxică de către mama sa, a ajuns la un deznodământ dureros. Copila, care a fost în moarte cerebrală la sfârșitul lunii ianuarie, a decedat astăzi, marcând un alt episod tragic al utilizării improprii a substanțelor toxice în gospodării.

În ianuarie, două surori, în vârstă de trei și patru ani, din comuna Lungani, au fost expuse unei substanțe toxice folosite în mod obișnuit pentru deparazitarea animalelor, după ce au fost spălate pe cap de mama lor. Această practică periculoasă, surprinzător de comună în unele zone rurale, a avut consecințe devastatoare pentru cea mai mică dintre surori.

Minora a pierdut lupta cu viața

Starea fetiței de trei ani s-a deteriorat rapid, ajungând în moarte cerebrală la câteva săptămâni după incident. În ciuda eforturilor medicilor, copila nu a putut fi salvată și a murit astăzi. Pe de altă parte, sora ei mai mare a fost mai norocoasă. Îngrijirile medicale prompte au reușit să o stabilizeze, iar acum se află într-o stare bună de sănătate.

Tot mai multe cazuri de acest gen au loc în România

Această tragedie nu este un caz izolat în România. Un eveniment similar a avut loc în comuna Țăndărei, județul Ialomița, în decembrie 2023, unde o bunică a folosit un insecticid toxic pentru a trata nepoții de păduchi, ceea ce a dus la decesul unui copil de cinci ani și la spitalizarea urgentă a celui de-al doilea copil.

Aceste incidente trag un semnal de alarmă asupra pericolelor utilizării substanțelor toxice în gospodării, în special în apropierea copiilor. Educația privind siguranța și accesul la informații corecte despre cum să tratăm problemele comune de sănătate într-un mod sigur sunt esențiale pentru a preveni astfel de tragedii pe viitor. Societatea trebuie să învețe din aceste evenimente dureroase și să lucreze împreună pentru a proteja cele mai vulnerabile segmente ale populației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: