Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: în supermarketuri se măsoară temperatura clienților

Coronavirus Italia: în supermarketuri se măsoară temperatura clienților

Criza cu care se confruntă Italia în momentul de față ca urmare a epidemiei de coronavirus a impus dispoziții care par desprinse dintr-un scenariu SF. Supermarketurile din mai multe regiuni au decis să măsoare temperatura clienților înainte a le permite să-și facă cumpărăturile, luând ca exemplu regula devenită obligatorie în Lombardia la sfârșitul lunii martie. 

În regiunea Lazio, a cărei capitală este Roma, numărul total de cazuri la data de 20 aprilie era de 5.815, în timp ce în Lombardia acesta este de 66.971. Chiar și în acest caz, un supermarket din Roma a decis să aplice aceeași regulă din nordul Italiei. Unul dintre angajați a declarat că, până în momentul de față, clienții s-au arătat disponibili și nu au refuzat să le fie măsurată temperatura. Aparatul folosit a fost achiziționat din bugetul firmei, cu scopul de a oferi mai multă siguranță, atât angajaților cât și clienților. În plus, sunt puse la dispoziție mănuși, măști de protecție pentru cei care nu au deja una și gel dezinfectant. 

Se măsoară temperatura clienților în magazin

Și într-un lanț de supermarketuri din Prato, oraș situat în regiunea Toscana, clienții pot face cumpărăturile doar dacă au o temperatură care nu depășește 37,5°C. Aparatul trebuie îndreptat timp de câteva secunde înspre o persoană pentru a stabili dacă aceasta are sau nu febră.

Regula a fost impusă inițial în Lombardia, deși decretele emise de Guvern până în prezent nu prevăd un astfel de control. Cu toate acestea, fiecare regiune din Italia are libertatea de a înăspri măsurile, în funcție de situația cauzată de epidemie. Prin urmare, în nordul Italiei, măsurarea temperaturii clienților înainte ca aceștia să intre într-un supermarket sau într-o farmacie este obligatorie începând cu data de 21 martie, potrivit deciziei guvernatorului regiunii, Attilio Fontana.    

Unii au declarat că aceste măsuri sunt de apreciat, deoarece le oferă mai multă siguranță. Pentru alții, în schimb, sunt complet lipsite de sens, având în vedere că există persoane infectate cu coronavirus care nu prezintă simptome și, în acest caz, măsurarea temperaturii este complet inutilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini