Redactia.ro
Home » Știri » Care e temperatura la care moare noul coronavirus. La câte grade e cel mai activ

Care e temperatura la care moare noul coronavirus. La câte grade e cel mai activ

coronavirus

Noul coronavirus este cel mai activ la aproximativ 4 grade Celsius, iar la 70 de grade virusul moare în cinci minute, potrivit unei cercetări efectuate de oamenii de știință ai Universității Hong Kong.

Cercetătorii au descoperit că virusul care provoacă boala Covid-19 este foarte stabil la 4 grade, dar este sensibil la căldură mare. La patru grade, infecția durează mai mult de două săptămâni, în timp ce la 70 de grade moare în cinci minute.

Conform raportului realizat de experți, la 22 de grade coronavirusul rămâne activ cel puțin o săptămână, la 37 de grade, nu mai mult de două zile și la 56 de grade, mai puțin de 30 de minute, potrivit TASS.com.

De asemenea, oamenii de știință au examinat viabilitatea noului coronavirus pe diverse suprafețe. Ei au descoperit că virusul poate supraviețui pe suprafața exterioară a măștilor medicale nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).

Pe hârtie virusul supraviețuiește mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, nu mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: