Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: medici albanezi petrec la hotel. Amenzi de 500 de euro

Coronavirus Italia: medici albanezi petrec la hotel. Amenzi de 500 de euro

La sfârșitul lunii martie, o echipă formată din 30 de medici și asistenți sanitari provenind din Albania a sosit în Italia pentru a susține personalul medical din Brescia, oraș situat în regiunea Lombardia. Brescia este una dintre zonele cel mai mult afectate de epidemia de coronavirus. 

Cei 10 medici și 20 de asistenți sanitari au lucrat timp de o lună la spitalul din Brescia. După ce și-au încheiat misiunea, înainte de a se întoarce la Tirana, o parte membrii echipei au decis să sărbătorească în camerele de hotel. Aceștia au organizat o petrecere cu bere, muzică și distracție din plin. 

Alarmat de zgomote, proprietarul hotelului care îi găzduia a fost constrâns să alerteze autoritățile. Drept urmare, 10 dintre medicii și asistenții sanitari albanezi au primit amenzi în valoare de 500 de euro. Potrivit declarațiilor, aceștia au vrut să sărbătorească misiunea încheiată cu succes în Italia și revenirea în țară, în ciuda măsurilor restrictive care, evident, nu permit excepții pentru personalul medical. Conform brescia.corriere.it, unul dintre aceștia a fost sancționat și pentru opunerea de rezistență față de un reprezentant al autorității. 

Gianpaolo Natali, un consilier al partidului Fratelli d’Italia din comuna Brescia, a declarat: ”Nu comentez intervenția poliției, dar aceste persoane au sosit în Italia cu un mandat din partea premierului lor pentru a ne ajuta într-unul din momentele cele mai dificile, când spitalele sunt supraîncărcate din cauza epidemiei de coronavirus. Acum se vor întoarce în Albania cu o acuzație de ultraj și  nouă amenzi de 500 de euro. Vrem să înțelegem ce s-a întâmplat în hotel și dacă există responsabili. De aceea, cerem ca acest caz să fie discutat în Parlament.” 

Medicii și-au cerut scuze

În urma incidentului, întreg personalul medical și sanitar și-a cerut scuze. Aceștia au declarat că s-au lăsat duși de val, la finalul unei luni extenuante de muncă. În plus, au menționat că erau bucuroși nu numai pentru misiunea încheiată cu succes, dar și fiindcă rezultatul dublului test pentru coronavirus pe care l-au efectuat a fost negativ pentru toți membrii echipei. În încheiere, au adăugat că regretă incidentul și că speră ca autoritățile italiene să le accepte scuzele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini