Redactia.ro
Home » Homepage » Coronavirus. Medicii au găsit adevărații vinovați pentru recordul negativ de miercuri

Coronavirus. Medicii au găsit adevărații vinovați pentru recordul negativ de miercuri

coronavirus

Numărul uriaș de cazuri noi de coronavirus înregistrat miercuri în România ar putea fi pus pe seama deschiderii restaurantelor la interior, în cazul în care acolo nu s-au respectat regulile de protecţie, atrag atenţia medicii.

„Este un bilanţ îngrijorător şi trist în acelaşi timp, pentru că a depăşit mult pragul cu care ne-am obişnuit în ultimul timp. Foarte probabil că acest bilanţ de azi se datorează unui număr foarte mare de pacienţi care s-au testat, fiind începutul anului şcolar şi mulţi dintre ei au vrut să vadă dacă merg în siguranţă sau nu la şcoală”, a spus dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, miercuri, la Antena 3.

Cum perioada de incubaţie a virusului durează până la 14 zile, şcolile sunt scoase din calcul, astfel că scenariul care este luat în calcul la acest moment, pentru explozia cazurilor ar fi deschiderea restaurantelor la interior, din 1 septembrie, adică din urmă cu două săptămâni.

Rafila: „Nu trebuie să intrăm în panică”

Alexandru Rafila a explicat recordul negativ de cazuri noi de coronavirus din România. Reprezentantul României la OMS îndeamnă populația să nu se panicheze din cauza cifrelor de miercuri. „Nu trebuie să intrăm în panică. Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive și asta este una dintre ele”, a declarat Rafila într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

„Școala nu este una dintre cauze”, spune Rafila. „Testele au fost efectuate ieri (n.r. marți, 15 septembrie), iar școala a început pe 14 septembrie, prin urmare începutul noului an școlar nu afectează bilanțul zilei de 16 septembrie.”

Alexandru Rafila spune că perioada în care ne aflăm ar fi de vină. „Suntem la jumătatea lunii septembrie. Și, dacă se confirmă, numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulți s-au întors din concediu. Dacă va fi o creștere de 10-20%, aceasta va putea fi suportată de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situația s-ar schimba radical”, a declarat specialistul.

România are miercuri, 16 septembrie, un record negativ de îmbolnăviri: 1.713 cazuri COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cel mai înalt prag de până acum.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: