Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus România. Rezultatele testelor persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu italianul

Coronavirus România. Rezultatele testelor persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu italianul

Coronavirus România. Rezultatele testelor persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu italianul

Coronavirus România. Rezultatele testelor persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu italianul. Victor Costache a precizat care este starea tânărului depistat cu coronavirus și rezultatele testelor persoanelor care au intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani.

Coronavirus România. Rezultatele testelor persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu italianul

România se află pe lista celor 50 de țări în care noul virusul COVID-19 a fost confirmat oficial. Ministrul Sănătății a declarat joi, că tânărul în vârstă de 25 de ani din Gorj infectat cu coornavirus are o formă ușoară de faringită. Medicii îi administrează tratament, și va rămâne internat în spitalul de Boli infecțioase Matei Balș timp de 14 zile.

Tânărul este foarte puţin simptomatic, are o uşoară faringită, pentru a fi mai clar, are o uşoară roşeaţă în gât. Pentru asta, evident, rămâne în izolare la ‘Matei Balş’ timp de 14 zile şi i se va acorda tratament simptomatic împotriva durerii, antiinflamator”, a afirmat Victor Costache.

Rezultatele testelor persoanelor din Gorj

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că rezultatele testelor tuturor persoanelor care au intrat în contact cu italianul, sunt negative. În cursul zilei de joi, la spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș au sosit probe de la pacienții din mai multe județe, iar rezultatele testelor urmează să fie gata în cursul zilei de azi.

În momentul ăsta nu avem niciun fel de analize pozitive. Peste 30 de probe din Gorj sunt negative, probe am primit şi de la Prahova şi vedem în cursul dimineţii de mâine care vor fi rezultatele”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Medicul Streinu Cercel a spus că persoanele de peste 65 de ani sunt mai vulnerabile în fața virusului pentru că acestea au cele mai mult comorbidități.

Cine este tânărul infectat cu noul virus COVID-19

Tânărul din Bâlteni, județul Gorj a fost preluat de autorități miercuri seara și transportat la Institutul Matei Balș din Capitală.

Tânărul a luat virusul de la italianul care a venit în România și a fost depistat cu coronavirus în Italia. Acesta a mers la vânătoare cu italianul în perioda pe care acesta a petrecut-o pe teritoriul țării. Autoritățile luase decizia de al izola pe tânăr la domiciliu, încă de acum două zile.

Băiatul nu a avut simptomele noului virus COVID-19și, conform medicului Adrian Streinu Cercel, e posibil să nu aibă, deoarece starea lui de sănătate este bună. Acesta va fi ținut izolat la spitalul de Boli Infecțioase din Capitală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: