Redactia.ro
Home » Homepage » CORONAVIRUS. Spitalul Colentina devine spital pentru tratarea pacienților cu COVID – 19

CORONAVIRUS. Spitalul Colentina devine spital pentru tratarea pacienților cu COVID – 19

spitalul colentina

Spitalul Colentina va deveni spital COVID – 19. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat luni că unitatea medicală va trata pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Pacienţii internaţi în acest moment în Spitalul Colentina urmează să fie externaţi, potrivit secretarului de stat. De asemenea, nu se vor mai face internări. Digi 24 transmite că după externarea tuturor pacienţilor, spitalul va deveni unul destinat pacienţilor cu COVID – 19.

Bogdan Furtuna, director medical Spitalul Colentina, a declarat că pacienţii care sunt în prezent internaţi vor fi transferaţi. Mai exact, din cei 380 de pacienţi de la Spitalul Colentina, vor fi externaţi 300, iar 80 vor fi transferaţi către alte spitale.

Ca atare, începând de luni, 16 martie, în spitalul Colentina se vor face exclusiv internări doar pentru pacienții diagnosticați cu noul coronavirus. Acesta va deveni astfel spital de suport pentru Institutul „Matei Balș”, situat în imediata sa apropiere.

Colentina va primi pacienți cu forme ușoare și medii

„În scenariul 3, cele 7 clinici regionale pentru COVID-19 vor trata doar cazuri severe și critice , iar celelelate spitale județene sau spitalelel mari cum este și Colentina se vor axa pe formele ușoare și medii, urmând că patologia non-COVID să fie preluată de secțiile de penumologie de suport, în secțiile de boli interne. La Colentina nu se mai fac internări, decât cei care sunt acum se vor pregăti să se externeze.

E nevoie de personal suplimentar tocmai în pregătirea viitoarelor scenarii. Decretul prevede într-adevăr și angajrea directă a personalului medical și achiziționarea directă a echipamentelor și medicamentelor. Decretul prevede și posibilitatea de a rechiziționa anumite clădiri pentru cazarea acestor pacienți.

Cel mai devreme, echipamentele pot veni și mâine. Acum noi achiziționăm echipamente de protecție, măști, dispozitive medicale, ventilatoare, aparat real-time PCR, teste, și Comisia Europeană ne-a informat să dăm necesarul pentru o achiziție la nivel european.

Sperăm să nu fie o explozie a numărului de cazuri, vrem să limităm focarele mici și creșterea într-un ritm scăzut a numărului de cazuri. Noi în acest moment avem cazuri în carantină sau cazuri de contacți a celor două persoane, cel de la Gerota și cel din Parlament, precum și cazuri noi sporadice. În următoarea perioadă ne așteptăm la un aflux al celor din Spania, cu o creștere progresivă, dar nu violentă”, a declara secretarul de stat Nelu Tătaru.

România, în stare de urgență

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind decretarea stării de urgență pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta cuprinde măsuri sociale și economice, suspendarea cursurilor, atât în sistemul universitar cât și în preuniversitar.

Totodată, dacă va fi nevoie, pot fi plafonate prețurile la alimente de primă necesitate, medicamente, servicii și combustibil, în limita preţului mediu din ultimele trei luni. De asemenea pot fi închise gradual punctele de frontieră, hoteluri, cafenele, cluburi și alte locuri publice.

„Toate măsurile detaliate se regăsesc în decretul emis astăzi și vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial”, a anunţat şeful statului. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: