Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul „face victime” în România. Șefa DSP Gorj, demisă după scandalul cu MS

Coronavirusul „face victime” în România. Șefa DSP Gorj, demisă după scandalul cu MS

coronavirus

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publice Gorj a fost demisă pentru gestionarea defectuoasă a situației medicale din județ. Carmen Ivanov a dat informaţii false privind carantina în urma cazului confirmat de coronavirus.

Decizia a fost luată în timpul videoconferinţei care a avut loc la Ministerul Sănătăţii, cu toţi şefii DSP-urilor din ţară. Ministrul Victor Costache a luat decizia pe motiv că şefa DSP Gorj nu a gestionat corect ce se întâmplă în judeţ şi a transmis date false.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit digi24.ro.

În Gorj a fost conformat primul caz de coronavirus în România, fiind vorba despre un bărbat care a fost adus la Institutul „Matei Balş”. Starea lui de sănătate este bună, el neprezentând simptome specifice virusului.

Sancțiuni dure pentru românii care nu respectă carantina

La sosirea pe teritoriul României, toţi călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localităţi din Italia, dar şi peroanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia şi Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

„Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel şi cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de către reprezentanţii Institutului de Sănătate Publică şi transmise în timp util. Tot la institut va funcţiona un telverde care va putea fi apelat de către cei interesaţi să obţină măsuri suplimentare despre noul tip de infecţie cu coronavirus”, a spus ministrul Costache.

La finalul videoconferinţei, ministrul Sănătăţii a subliniat că nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancţiona conform art. 352 din Codul Penal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: