Redactia.ro
Home » Știri » Coșmarul de a circula cu trenul, în România. Mesajul emoționant al unui tată, al cărui copil se află în trenul întârziat 11 ore

Coșmarul de a circula cu trenul, în România. Mesajul emoționant al unui tată, al cărui copil se află în trenul întârziat 11 ore

CFR Călători va lansa o aplicație mobilă.

CFR Călători este o companie care a dat bătăi de cap multor români. Fie iarnă, fie vară, trenurile au întârzieri din cauza restricțiilor de viteză și a defecțiunilor.

CFR Călători a informat că, în cursul nopții de 21 spre 22 iulie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile în zonele de vest și din sudul țării, precum şi în zona Petroşani, s-au produs deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact/căderi copaci), ce au condus la întreruperea temporară a circulaţiei pe mai multe secţii feroviare, survenind astfel întârzieri cuprinse între 30 şi 440 minute în circulaţia trenurilor.

Atlet de 15 ani, blocat în trenul de Arad de 11 ore

Mai multe trenuri care vin din vestul țării au întârzieri de sute de minute, din cauza furtunilor, care au produs mai multe pagube. În trenul de la Arad, care are o întârziere de 11 ore, se află și un tânăr de 15 ani care trebuia să ajungă la Concursul Național de Atletism. Prestația acestuia s-ar putea să fie afectată, din cauza acestei întârzieri.

Tatăl copilului de 15 ani, aflat în trenul de la Arad, împreună cu antrenoarea sa a povestit experiența prin care trece fiu său, dar a transmis și un mesaj pentru autorități.

Au stat nouă ore în câmp și au așteptat să se întâmple ceva. Pur și simplu au stat, ca să vină cineva să ia un copac de pe șine. Este revoltător. Fiul meu doarme acum, în tren pentru că are nevoie de odihnă. Performanță se face mergând cu trenul în pas de pitic.

Norocul nostru este că acest concurs este mâine. Copilul a primit o sticlă de apă de la niște oameni care stăteau în cușeta respectivă, care au abandonat trenul. Noi am aflat undeva în jurul orei 10.00.

Aș întreba și eu pe cineva din minister: dacă ar avea un copil în tren oare cum ar proceda în cazul acesta? Dacă cineva din guvern ar avea un copil în tren, cum ar proceda în cazul ăsta?„, a spus Vasile Blidar, tatăl copilului.

Trenurile afectate de întârzieri

Potrivit unui comunicat de presă al companiei feroviare, transmis sâmbătă dimineața, trenurile afectate sunt: IR 78 Bucureşti Nord – Budapesta (întârziere de 218 minute), IR 79 Budapesta – Bucureşti Nord (439 de minute), IR 1922 Arad – Mangalia (400 de minute) şi IR 1920 Mangalia – Arad (230 de minute).

Circulaţia în zonele afectate se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. 

Detalii despre situaţia circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată. 

CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură – CFR SA, tracţiune diesel, imediat după producerea deranjamentelor. în urma acestor deranjamente, circulaţia trenurilor va fi afectată la nivelul întregii reţele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulaţie pentru asigurarea legăturilor la destinaţia finală pentru toţi pasagerii trenurilor întârziate”, se arată în comunicatul CFR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: