Redactia.ro
Home » Sport » Cosmin Olăroiu, campion în China! Jiangsu Suning a învins campioana en-titre

Cosmin Olăroiu, campion în China! Jiangsu Suning a învins campioana en-titre

Cosmin Olaroiu, titlu China

Cosmin Olăroiu a reușit o performanță uriașă. Echipa pe care o antrenează Jiangsu Suning a învins-o în finală cu scorul general de 2-1 pe Guangzhou Evergrande, formație antrenată de celebrul Fabio Cannavaro. Este pentru prima dată când Jiangsu Suning câștigă titlul.

Jiangsu Suning, formația pregătită de tehnicianul român a câștigat finala campionatului, după ce s-a impus azi cu 2-1. În tur scorul fusese egal, 0-0. Meciul s-a jucat la Suzhou. În prima repriză, He Chao, fotbalistul celor de la Guangzhou Evergrande a fost eliminat. Apoi, Eder a deschis scorul cu o lovitură de la 17 metri. Brazilianul Alex Teixeira a marcat după pauză, în minutul 48, iar echipa lui Cosmin Olăroiu conducea cu 2-0. Wei Shibizao a redus din handicap, dar până la finalul meciului, formația antrenată de italianul Fabio Cannavaro nu a mai reușit să înscrie. Jiangu Suning a devenit astfel pentru prima dată de campioană în Superliga chineză. După filană, jucătorii împreună cu antrenorul au sărbătorit în vestiar.

În sezonul actual, în China s-a adoptat un nou sistem de joc, eliminatoriu .

Câte trofee a câștigat Cosmin Olăroiu

Tehnicianul român și-a mai trecut un titlu în palmares. De-a lungul timpului a câștigat un titlu cu FCSB în 2006. Cu FCSB antrenorul a mai luat o Cupă și o Supercupă a României. Apoi a urmat încă un titlu, doi ani mai târziu, cu Al Hilal, în Arabia Saudită. De asemenea și două Cupe în Arabia Saudită. În 2021, formația pregătită de român, Al Ahli Dubai (Emiratele Arabe Unite) reușea să câștige titul de campioană.

Cosmin Olăroiu mai are contract 1 an în China

Cosmin Olăroiu a preluat-o pe Jiangu Suning în luna martie 2018. În primul sezon, formația a terminat pe locul 5. Un an mai târziu a urcat un loc, iar acum a reușit cea mai mare performanță din istorie. Primul titlu. Olăroiu mai are contract cu formația din China până în 2021. Românul este recompensat de chinezi cu un salariu fabulos. 7 milioane de euro pe sezon. În urmă cu câteva lui, românul a fost dorit de șeicii de la Al Wahda. Aceștia i-au promis un salariu atractiv și bani pentru a reconstrui echipa. Chinezii nici nu au vrut să audă însă de o asemenea mutare. Nu este prima dată când Olăroiu este ofertat de alte echipe. Șefii clubului Jiangsu Suning s-au opus însă de fiecare dată. Una dintre oferte a fost chiar de a prelua naționala Chinei. În acel moment Marcello Lippi, cel care câștiga cu Italia în 2006, Cupa Mondială, tocmai plecase. Salariul la vremea respectivă era unul uriaș. Aproape 20 de milioane de euro. Tehnicianul român ar fi fost tentat să accepte propunerea, dar șefii clubului nici nu au vrut să audă.

„Sunt pe o lista din care mai fac parte cinci antrenori, printre care și Scolari. Dar e greu de crezut ca Jiangsu îmi va da drumul”, a declarat tehnicianul în urmă cu un an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: