Redactia.ro

Cozonac cu nucă și cremă de cacao. 2 tipuri de rețete pe care să le faci de Paște

Cozonac cu nucă și cremă de cacao

Rețetă de cozonac cu nucă și cremă de cacao. Aceste 2 metode te vor ajuta să ai cel mai delicios desert de Paște. Gospodinele pregătesc deja cozonacul, iar dacă nu ai găsit încă rețeta perfectă, folosește aceste sfaturi.

Mirosul de cozonac aduce sărbătoarea în casele noastre și e o bucurie pentru întreaga familie să se bucure de rețeta făcută în casă! Și nu doar aluatul trebuie să fie pufos și aromat, ci și umplutura trebuie să fie delicioasă și din belșug.

Este important să respecți instrucțiunile pas cu pas și să pregătești aluatul în tihnă, pentru a avea rezultate excelente. Folosește rețetele noastre de cozonac și o să faci ceva delicios!

Rețetă cozonac cu nucă și cremă de cacao. Prima variantă

Ingrediente aluat:

1 kg de făină
50 g drojdie
200 g zahăr
5 gălbenușuri
500 ml lapte
200 g unt
coaja de la o lămâie
coaja de la o portocală
1 esență de vanilie

Ingrediente umplutură

4 albușuri
4 linguri de zahăr
3 linguri de cacao
1 esență de rom
250 g miez de nucă

Preparare cozonac cu nucă

Întâi, separă ouăle și lasă-le deoparte, apoi dizolvă drojdia în puțin lapte călduț. Se adaugă și o lingură de zahăr și puțină făină, formându-se maiaua. Se lasă la crescut, în loc călduț, până își dublează volumul. Între timp, într-un lighean mare, pune făina, gălbenușurile bătute bine cu zahăr. Pune și maiaua, jumătate din cantitatea de lapte, coaja de lămâie și portocală, esența și începe frământatul. Adaugă restul de lapte puțin câte puțin.

Topește untul și lasă-l la răcit, iar apoi frământă adăugând puțin unt topit pe fundul vasului. Se încorporează tot ungul, apoi se acoperă coca cu un prosop și se lasă la crescut.

Bate albușurile spumă, apoi încorporează zahărul (cele 4 linguri pentru umplutură). Încorporează și cacaua, esența și nucile peste albușuri.

După ce aluatul a crescut, îl vei putea modela. Împarte-l în două, unge masa cu ulei și întinde prima parte de aluat. Pune jumătate de umplutură și rulează. Cozonacul se așează în forma de cozonac, se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut jumătate de oră.

Cozonacul se coace timp de o oră la foc mic, în cuptorul preîncălzit.

A doua variantă este cozonac pufos cu stafide și rahat. Rețeta simplă

Dacă nu îți place cozonacul cu nucă, poți încerca un cozonac cu nutella sau folosește rețeta de mai jos.

Ingredinte:

500 g făină
2 gălbenușuri
75-100 g zahăr
250 ml lapte
coaja de la 1 lămâie sau portocală
vanilie
25-30 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată
100 g ulei
1 praf de sare
50 g stafide
1 lingură rom
100 g rahat
susan, mac

Cum prepari cozonac stafice:

Bate gălbenușurile cu un praf de sare, cât să se desface, apoi lasă-le deoparte 10 minute. Dizolvă drojdia în puțin lapte călduț, făină și puțin lapte. Lasă la dospit câteva minute. Apoi completează cu ¾ din lapte și amestecă bine, adaută și făina. Amestecă gălbenușurile cu zahăr până topește tot zahărul.

Peste aluat adaugă gălbenușurile, coaja de lămâie și portocale și apoi frământă bine. Când e nevoie, mai adaugă lapte. Frământă aluat ușor ușor, adăugând treptat ulei. Se frământă până când se termină tot uleiul.

Acoperă aluatul cu un prosop sau o folie de plastic și lasă la dospit. Poate dura 2-3 ore până își dublează volumul.

Împarte aluatul în două. Pe fiecare bucată se presară stafide și bucățele de rahat. Rulează și apoi împletește cele două suluri rezultate.

Cozonacul se pune în forma de copt și se mai lasă la dospit 30-40 de minute. Cozonacul se coace timp de 40 de minute la foc mic și se testează cu scobitoarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Motocoasa Electrica Cu Acumulator
Cantar Smart Cu Aplicatie
Lampa Solara LED SIKS Cu Telecomanda
Lanterna de cap LED SIKS, Profesionala, Incarcare USB
Ghirlanda Luminoasa Decorativa SIKS
Feliator multifunctional EDAR® manual, 8 setari de grosime, alb/gri
Etichete: