Redactia.ro
Home » Homepage » Cresc sau nu cresc taxele în 2024?! Marcel Ciolacu a dat vestea: „Este, de fapt, crezul meu economic pentru viitorul României”

Cresc sau nu cresc taxele în 2024?! Marcel Ciolacu a dat vestea: „Este, de fapt, crezul meu economic pentru viitorul României”

Cresc sau nu cresc taxele în anul 2024?!

Premierul României, Marcel Ciolacu, a adus vești bune pentru toți cetățenii țării, declarând că guvernul său nu va majora taxele în anul 2024. În cadrul unei prezentări la AmCham CEO Business Forum, Ciolacu a subliniat angajamentul său ferm față de stabilitatea fiscal-bugetară și politică, promițând că România va rămâne în coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și pe traiectoria setată pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Ce a mărturisit Marcel Ciolacu

Planul său economic, bazat pe cinci puncte cheie, vizează transformarea României într-o forță economică majoră pe continent în următorii 4-5 ani. Un obiectiv ambițios este acela de a crește salariul mediu brut la 2000 de euro și salariul minim brut la 1200 de euro. Această viziune se înscrie în eforturile mai largi de a crește PIB-ul României la aproximativ 500 de miliarde de euro, de la 320 de miliarde de euro în 2023, și de a stimula economia prin diverse scheme de sprijin și atragerea de investiții străine directe în valoare de 40 de miliarde de euro.

„Investițiile nu se pot face doar pe vorbe! Este nevoie de garanții ferme și de predictibilitate. De aceea, vin astăzi în fața dumneavoastră cu o dublă garanție, atât fiscal-bugetară, cât și de ordin politic Nu vom mări taxele. Nu ieșim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR. Nu ne abatem vreo secundă de la traiectoria setată pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, a spus premierul, care a participat la AmCham CEO Business Forum.

Vești bune pentru români

Premierul și-a exprimat dorința de a vedea România depășind Polonia în ceea ce privește convergența economică și de a deveni cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est. Acest plan ambitios ar trebui să aducă beneficii semnificative cetățenilor români prin creșterea nivelului de trai și crearea de noi oportunități economice.

Marcel Ciolacu a punctat și importanța eficienței și a unui mecanism de urmărire a progresului bazat pe indicatori de rezultat, similar modului în care funcționează corporațiile. Acest angajament față de transparență și rezultate măsurabile reflectă o abordare pragmatică și orientată către obiective clare, care ar putea contribui substanțial la dezvoltarea economică și socială a României.

„Vreau să vă lansez astăzi o propunere concretă, am să definesc câteva garanții de stabilitate obligatorii și, la final, doresc să fac și o promisiune. Este, de fapt, crezul meu economic pentru viitorul României.

Am lăsat pentru final promisiunea. De fapt, este mai mult decât o promisiune, este o credință: dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului! Nu este un vis, ci o proiecție bazată de traiectoria noastră economico-socială de la aderarea europeană încoace!

Concluzia este că doar de noi depinde să putem arăta așa:

1. În 4 ani România să aibă un PIB de circa 500 miliarde euro, de la 320 miliarde euro în 2023;

2. Un câștig salarial mediu brut de 2000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1200 euro pe lună. Acolo ne va duce, de altfel, în mod natural, aplicarea principiului UE privind salariul minim european.

3. Să întoarcem în economie în total prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli și garanții, între 8 și 10% din PIB

4. Să atragem investiții străine directe cumulate de 40 miliarde euro.

5. Să devenim cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est depășind Polonia la indicatorii privind convergența economică

Sper că am fost suficient de clar și de concis. Îmi doresc, înainte de orice, să fim eficienți! De aceea, propun ca orice stabilim astăzi să aibă în spate și un mecanism de urmărire a progresului pe baza unor indicatori de rezultat, așa cum lucrați dumneavoastră în corporații.”, a spus Marcel Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: