Redactia.ro
Home » Home » Criminalul din Onești a fost audiat! Le-a spus procurorilor cum i-a ucis pe cei doi muncitori

Criminalul din Onești a fost audiat! Le-a spus procurorilor cum i-a ucis pe cei doi muncitori

Criminalul din Onesti

Criminalul din Onești, Gheorghe Moroșan, a fost audiat, vineri, de pe patul de spital, după ce starea sa de sănătate s-a mai ameliorat. Timp de 15 minute le-a mărturisit procurorilor cum i-a ucis pe cei doi muncitori, în fostul său apartament. 

Criminalul din Onești a fost audiat! Le-a spus procurorilor cum i-a ucis pe cei doi muncitori

Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești, în vârstă de 68 de ani, a fost audiat, vineri, chiar de pe patul de spital. El le-a povestit procurorilor cum i-a înjunghiat pe cei doi miuncitori, veniți să-i renoveze fostul apartament. Nu se știe cu exactitate ce a mărturisit, cert este că starea sa de sănătate este mai bună, spun medicii, informează România TV.

Gheorghe Moroșan a fost transportat, luni, la spital, după ce polițiștii l-au împușcat cu două gloanțe și șapte bile de cauciuc, în timpul intervenției. Mai exact, după ce acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori.

„În dimineaţa zilei de azi, pacientul a fost detubat, starea de sănătate e in ameliorare usoara. Putem putem comunica cu el. Nu are voie sa manance pentru ca e operat abdominal. Daca situatia se mentine poate fi transferat pe sectia de chirurgie in 2-3 zile”, a precizat unul dintre medicii care se ocupă de Moroşan.

Gheorghe Moroșan a mai avut probleme cu legea

Soția sa, Aurelia Moroșan, este deja arestată preventiv pentru 30 de zile. Iar după recuperare, și el ar putea primi aceeași pedeapsă, până la o decizie finală. Gheorghe Moroșan nu are probleme cu legea, pentru prima oară. În trecut, în anul 2001, a fost condamnat la șase luni închisoare pentru vătămare corporală gravă. S-a certat cu un bărbat, iar după ce altercația a luat amploare, l-a desfigurat. Concret, victima a pierdut trei dinți și a suferit răni grave. Moroșan l-a lovit cu capul în față, l-a aruncat într-un șanț, iar acolo l-a lovit cu o furcă. Gheorghe Moroșan putea face și atunci o crimă dacă nu interveneau alți oameni să-l ia pe bărbat din mâinile lui, potrivit Libertatea.

Gheorghe Moroșan a șocat o țară întreagă cu crima dubla sa crimă. Filmul acțiunii sale

Gheorghe Moroșan și-a pierdut apartamentul în urmă cu 11 ani, în urma unei sentințe judecătorești. De atunci nu a mai avut liniște și trecea mai mereu prin zonă. În ziua crimei, a fost sunat de niște foști vecini că doi muncitori erau în apartamentul său. A venit la fața locului, i-a amenințat că-i omoară și i-a legat. A sunat apoi la poliție să anunțe că-i va ucide pe cei doi indivizi, cu vârste de 36 și 51 ani, dacă nu va primi suma de 300.000 de euro, prețul imobilului, la fața locului nu va veni televiziunea și un ministru, fără a preciza numele lui.

Timp de cinci ore au negociat oamenii legii cu el, dar în zadar. La un moment dat, unul dintre muncitori a încercat să-i ia cuțitul din mână, dar a fost înjunghiat letal. Abia când au auzit țipetele de la balcon au pătruns și polițiștii în apartament.

”Cei care se fac vinovati de aceasta tragedie vor raspunde legal. Doresc sa precizez ca ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Primul apel la 112 a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care anunţa că are o problemă cu un litigiu. Apelul s-a intrerupt, însă operatoarea l-a trasferat catre colegii din teren.

Primul echipaj a ajuns la fata locului la 5 min dupa sesizare. La ora 11:53 s-a dispus constituirea unei grupe operative formata din 17 politisit, printre care si un negociator. Adjunctul politiei Onesti il cunostea pe barbat si a incercat sa-l calmeze, a incercat detensionarea situatiei.

Celălat negociator era în concediu medical. Negociatorul a ajuns la 13:33 de minute. La 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU. La 14.30, agresorul a reapelat sistemul 112 și a sesizat că are 2 persoane legate. A solicitat să i se restituie actul de proprietate sau 300.000 de euro.

Dacă auzea o mișcare în fața blocului sau pe scară a amenințat că-i omoară. Cel de la 112 a solicitat să discute cu o victimă din apartament, pentru a confirma că trăiește. Politistii au discutat si cu soţia agresorului care a declarat ca il sustine pe sotul său. A sunat din nou la 112 cerând să i se facă legatura cu persoane mai importante pentru că poliţia nu-l poate ajuta”, au declarat reprezentanţii Poliţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: