Redactia.ro
Home » Știri » Criminalul din Onești care a torturat și ucis doi muncitori, condamnat la 30 de ani de închisoare

Criminalul din Onești care a torturat și ucis doi muncitori, condamnat la 30 de ani de închisoare

În martie 2021, Gheorghe Moroșan i-a ucis cu sânge rece pe Silviu Istoan (36 de ani) și Dan Pataru (52 de ani). Cei doi bărbați fuseseră angajați să execute lucrări la apartamentul din care cei doi soți au fost evacuați, în urma unui litigiu. Agresorul a aflat de la vecini de prezența celor doi și a mers la fața locului să se răzbune pe aceștia pentru că a rămas fără imobil.

I-a sechestrat, i-a legat de balconul locuinței, acolo unde i-a ținut timp de câteva ore. Polițiștii prezenți la fața locului au încercat să negocieze cu bărbatul, însă discuțiile nu au dus nicăieri.

„Ajuns la locul faptei, inculpatul Moroșan Gheorghe a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată. În apartament aflându-se la acel moment victimele Pataru Dan şi Istoan Silviu, angajaţi ai S.C. C. S.A.. Aceștia executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.” susțin procurorii

În tot acest timp, soția lui Moroșan era afară și își informa soțul despre mișcările forțelor de ordine. Așa a aflat agresorul că oamenii legii pregătesc o pătrundere în forță, în apartament.

În timpul intervenției, poliția a deschis focul, iar Moroșan a fost rănit. Din păcate, cele două victime nu au putut fi salvate. Conform informațiilor din dosar, Moroșan a început să le lovească cu cuțiul după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul. Asupra oneșteanului au fost găsite 10 coliere autoblocante, un spray paralizant și un cuțit cu o lamă de 27 de centimetri, semn că acesta și-a premeditat crima.

”Cred că soții Moroșan suferă de sociopatie. Nu există remușcare din partea lor”, a declarat Avocatul Cuculis.

Sentința soților Moroșan

Gheorghe Moroșan a fost condamnat la 30 de ani de închisoare și la plata unor despăgubiri de 2.000.000 de euro către familiile victimelor. Soția criminalului de la Onești, condamnată la 12 ani de închisoare pentru complicitate la omor. Decizia instanței nu este definitivă.

Judecătorii au mai luat măsura suplimentară a instituirii sechestrului asupra tuturor bunurilor deținute, prezente și viitoare, aparținând soților Moroșan. Este vorba despre bunuri imobile, mobile, sume de bani deținute în conturi sau acțiuni și părți sociale la diverse societăți comerciale.

 

În timpul anchetei, soții Moroșan nu au arătat niciun moment că regretă fapta și chiar au dat vina pe polițiști pentru tragedie.

”Soții Moroșan spun că ei doar și-au făcut dreptate. Nu există nici o remușcare din partea lor, pur și simplu nu-i interesează. Părerea mea e că suferă amândoi de sociopatie. Ei susțin că victimele au fost ucise de polițiști, când au intrat peste ei”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor din dosarul crimelor de la Onești, pentru FANATIK.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: