Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Pomohaci, noi probleme cu legea. Riscă până la cinci ani de pușcărie

Cristian Pomohaci, noi probleme cu legea. Riscă până la cinci ani de pușcărie

Cristian Pomohaci este în centrul unor noi probleme cu legea. Mulți dintre enoriași îl acuză pe Cristian Pomohaci că poartă ilegal haine preoțești, cu toate că acesta a fost caterisit în anul 2017.

Credincioșii au luat foc la vederea unor fotografii din excursia lui Cristian Pomohaci în SUA, unde pe tot parcursul șederii sale în America. Surse spun că acesta ar continua să țină slujbe ilegal. Enoriașii atrag atenția constant autorităților în mediul online că acesta poartă ilegal straiele preoțești.

Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă; cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta funcționarului public care continuă să exercite o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii; dacă faptele au fost săvârșite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorități publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.„, conform legii.

Cristian Pomohaci, scandal de pedofilie

Cristian Pomohaci a stârnit un imens scandal în lumea bisericească și nu numai, în momentul în care acesta a fost acuzat de pedofilie.

Cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci s-a încheiat astazi, 6 octombrie 2017, prin Decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. (…) Pe baza abaterilor canonice reținute și a mărturiilor aduse în apărare, Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului (…) a hotărât: Aplică fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sancțiunea: DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALă (pierderea dreptului de a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfășura activități social-filantropice, culturale, educaționale sau de a fi cântăreț, după caz; activitatea și conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh„, anunța BOR în 2017, în privința scandalului de pedofilie.

Vineri, 21 mai 2021, Cristian Pomohaci a reușit să obțină aplicarea unei legi mai favorabile în dosarul de evaziune fiscală în care acesta are o condamnare definitivă.

Admite cererea privind constatarea intervenirii unei legi penale noi formulată de petentul condamnat Pomohaci Cristian Dorin. Constată intervenirea legii penale mai favorabile raportat la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, aplicată petentului condamnat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. (…) Dispune înlocuirea pedepsei aplicate petentului condamnat cu aplicarea unei pedepse constând în 200 de zile de amendă reprezentând 200 lei/zi respectiv 40.000 lei amendă„, a fost decizia judecătorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: