Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa de închisoare. Fostul edil al Sectorului 5 face o mișcare de ultimă oră

Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa de închisoare. Fostul edil al Sectorului 5 face o mișcare de ultimă oră

Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa de închisoare.

Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa de închisoare. Fostul primar al Sectorului 5 a fost condamant la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone este încarcerat la Penitenciarul Rahova, iar acum pregătește o mișcare de ultima oară.

Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa de închisoare. Fostul edil al Sectorului 5 face o mișcare de ultimă oră

Fostul primar Cristian Popescu Piedone este închis la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul Colectiv. Avocații lui Piedone au depus o contestație privind condamnarea de patru ani ai fostului edil. Documentul a fost depus la Curtea de Apel București, iar termenul decis de instanță este de 16 iunie, atunci când Piedone află dacă rămâne sau nu după gratii. Cristian Popescu Piedone are la dispoziție două căi de atac la care poate apela. Acestea sunt contestația în anulare și recursul în casație.

Pe 12 mai, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate față de condamnarea de 8 ani și 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul București. Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos de pe lista inculpaților care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului. Cristian Popescu Piedone este acuzat că semnat acordurile și autorizațiile de funcționare a clubului Colectiv ,într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispozițiile privind controlul după emiterea autorizațiilor.

Cristian Popescu Piedone, declarații cu lacrimi în ochi

Cristian Popescu Piedone a declarat după ce a fost condamantă definitiv în Dosarul Colectiv că adevărul va ieși intr-un final la iveală și că dacă ar putea să îi învie pe cei 64 de tineri care au murit la Colectiv nu ar ezita, chiar dacă el se consideră nevinovat. „Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat să o port. Astăzi, prin condamnarea mea, m-aş putea jertfi. Dacă aş putea să înviu cele 64 de victime, nu aş ezita. Sunt alţii care stau ascunşi în spatele paravanelor. Mă duc cu demnitate, onoare şi respect, dacă justiţia a considerat asta.

Trăim pe pământ, nu în ceruri. Mai devreme sau mai târziu, desecretizare şi multe alte lucruri vor ieşi la iveală. Voi continua să lupt în continuare. Sunt vinovaţi şi nu sunt eu care să spun cine, dar Cristian Popescu Piedone, astăzi, cu patru ani condamnare cu executare, vă spune încă o dată, domnilor: Aş fi lăsat capul în jos. Nu. Îl ţin şi mai sus.Voi pleca singur, nu am nevoie să plec însoțit. Închisoarea e pentru oameni, chiar dacă merg nevinovați. În clipa asta merg spre penitenciarul Rahova. Nu vreau să-i jignesc pe părinți. Dacă acei părinți cred că ei le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu. Am credință în Dumnezeu și mă voi întoarce. Dacă am tăcut 27 de ani, voi începe să vorbesc.”, a declarat Cristian Popescu Piedone la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: