Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Popescu Piedone, declarații înainte de aflarea sentinței în cazul Colectiv: „Eu cred în Dumnezeu”

Cristian Popescu Piedone, declarații înainte de aflarea sentinței în cazul Colectiv: „Eu cred în Dumnezeu”

Cristian Popescu Piedone, declarații înainte de verdictul în procesul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, declarații  înainte de verdictul în procesul Colectiv. Curtea de Apel București va pronunța, joi, 12 mai 2022, sentința definitivă în cazul Colectiv. Fostul primar al Sectorului 4, actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a făcut declarații înainte de decizia definitivă a instanței.

Cristian Popescu Piedone, declarații înainte de aflarea sentinței în cazul Colectiv: „Eu cred în Dumnezeu”

Cristian Popescu Piedone va afla astăzi sențința definitivă în cazul Colectiv. În primă instanță, fostul primar al Sectorului 4, actualul primar al Sectorului 5 al Capitalei, a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în cazul Colectiv. Înaintea de pronunțarea sentinței, Cristian Popescu Piedone a făcut declarații inedite despre procesul Colectiv. „Eu cred în Dumnezeu. Oameni buni, nestiind ce se intampla, am delegat pe cineva, căci eu sunt doar un om, iar pe scaunul ala va fi vesnic cineva. Fizicul se schimba. Am obligativitgatea morala de a lasa continuitate. Nu am delegat pe cineva pentru că stiu ceva. Ieri a fost zi de salariu. Daca nu delagam, oamenii nu-si luau salariu. 500 si ceva de oameni. Viceprimarul preia mandatul. Pe latură economica, l-am insarcinat. Viceprimarul va fi cel care va conduce. Si se vor demara, dupa 6 luni, conform legii, alegeri. Voi, diseară, știti că sunteți acasă, eu nu știu unde sunt. Am tăcut șapte ani de zile. „, au fost declarațiile făcute de Cristian Popescu Piedone.

Procesul Colectiv s-a terminat în 21 decembrie 2021, iar Curtea de Apel București a amânat de patru ori pronunțarea decizie definitive. Magistrații au invocat”complexitatea deosebită a cauzei” și au dat vina și pe avocați pentru amânările succesive. „Având în vedere complexitatea deosebită a cauzei, precum şi împrejurarea că avocaţii părţilor au continuat să depună concluzii scrise după termenul stabilit de instanţă în luna decembrie, ultimul set de concluzii scrise fiind depus în data de 28.02.2022, având în continuare nevoie de timp pentru deliberare şi redactarea hotărârii şi fiind, în continuare, în termenul prevăzut de dispoziţiile art. 391 Cpp, în temeiul art.391 Cpp, amână termenul de deliberare, redactare şi pronunţare a hotărârii la data de 15 aprilie 2022”, spunea Curtea de Apel București în martie.

Cristian Popescu Piedone este judecat în dosarul Colectiv, în calitate de primar al Sectorului 4 la data producerii tragediei. El insistă că, și în prezent, există multe spații publice în România în care clienții sau vizitatorii intră pe proprie răspundere, după ce sunt informați, prin afișe, că respectivele spații funcționeazp fără a avea autorizație de securitate din partea ISU.

Sentința finală în cazul Colectiv

  • Procesul se află în faza de apel, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul București a decis următoarele condamnări:
    *Cristian Popescu-Piedone – 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv;
  • cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă;
  • Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists (decedată între timp) – 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare;
  • pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani;
  • Cristian Niţă director al firmei de artificii – 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare;
  • George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.
  • Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – 8 ani de închisoare;
  • Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani;î
  • Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: