Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Tudor Popescu cere demisia ministrului de Interne: „Costache a plătit cu funcţia, ar trebui şi Vela”

Cristian Tudor Popescu cere demisia ministrului de Interne: „Costache a plătit cu funcţia, ar trebui şi Vela”

CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat dur decizia ministrului de Interne Marcel Vela de a trimite poliţiştii și voluntarii să împartă lumină sfântă credincioşilor ortodocşi în noapte de Înviere.

„În mintea oamenilor creează confuzie ce duce la neîncredere în autorităţi. Ce să mai creadă acum oamenii? Să se ducă la biserică, să nu se ducă? Iohannis beneficiază de mai multă credibilitate, se presupune că va conta mai mult ce spune dânsul. De ce au făcut asta Vela şi Orban? Că sunt preocupaţi de viitoarele alegeri“, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Ei doresc ca în ciuda măsurilor dure pe care Iohannis şi le-a asumat – pentru că el nu mai are presiune politică, îşi termină mandatul şi apoi îşi va scrie memoriile – vor să pară amicii credincioşilor, pe dedesubtul ordonanţelor militare pe care tot ei le-au prezentat ca nişte arhangheli“, a precizat CTP.

„Vela a făcut azi nişte declaraţii mai tari decât protocolul anunţat ieri. A venit cu nişte ziceri, supoziţii, cum că PSD are de gând să organizeze revolte, să ducă oameni la biserici – fără niciun fel de dovezi. Apoi a spus că se doreşte crearea unui alt 10 august – ceea ce este bezna minţii. Adică ce s-a întâmplat la 10 august? Oameni paşnici au ieşit la protest, au fost bătuţi şi gazaţi de jandarmi. Vela zice acum că PSD o să aducă oameni la biserici şi jandarmii mei o să-i bată! Are un moment de pauză mintală ministrul de interne“, a mai explicat jurnalistul.

„Președintele nu avea cum să fie de acord cu un astfel de protocol”

Gazetarul spune că președintele Klaus Iohannis nu avea cum să fie de acord cu un astfel de protocol, deoarece și-a asumat toate măsurile dure pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus.

„Să judecăm, că de-aia avem minte. Nu ştiu ce i-a spus Vela lui Iohannis, dar cum ar fi putut să fie de acord Iohannis din toate punctele de vedere – logic, uman, după ce iese ieri cu acel discurs, fără rest, dur, cum ar fi utut să fie de acord cu această panaramă de acord? Nu este bun nici pentru credincioşi. Ideea e să vină Poliţia cu lumina acasă. Am imaginea aceasta a lui Iisus, care nu e doar între 2 tâlhari, e adus acum de 2 poliţişti înşfăcat de coate, de-a stînga şi de-a dreapta.“, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: