Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României, declarație de presă la Palatul Cotroceni. „După sărbători vom avea înmomântări dacă nu vom sta acasă!”

Președintele României, declarație de presă la Palatul Cotroceni. „După sărbători vom avea înmomântări dacă nu vom sta acasă!”

Mesajul Presedintelui Romaniei

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, miercuri, la Palatul Cotroceni, după finalizarea ședinței cu prim-ministurl Ludovic Orban și miniștrii. Președintele României dă ordinul de a rămâne toți românii în case în seara de Înviere.

Șeful statului, mesaj pentru români

Președintele României Klaus Iohannis a susținut  o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după finalizarea ședinței,  privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgență.”După sărbători vom avea înmomântări dacă nu vom sta acasă!”

Mesajul președintelui Iohannis transmis în cursul zilei de miercuri a fost unul tranșant. Șeful statului le-a transmis românilor să respecte măsurile luate, altfel după Paște vom avea înmormântări.

Klaus Iohannis a anunțat încă de ieri că toată lumea trebuie să rămână în case de Paște, pentru a nu răspândi infecția cu coronavirus,

Avem peste 7200 de persoane infectate. e ieri până azi avem 20 de persoane care au murit și 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Nici vorbă de relaxare. Ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții crează mari complicații. Se întâmplă și cu un așa zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Nu s-a înțeles foarte bine ce este acolo. Nu e cazul să ne relaxăm. Explicațiile au fost prea optimiste„, a spus Iohannis.

Prim-ministrul trebuie să revină asupra acordului

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că premierul României ar trebuie să revină asupra acrodului și să găseasă o soluție pentru ca oamenii să stea în casă.

Voi solicita premierului și ministrului să evină asupra acordului. Să găsească dacă vor o formulă asupra principiului stați acasă. Indiferent ce vă spun unii și alții eu vă spun ce vă spun medici și experții. Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări, a spus Iohannis.

La ședință a  participat premierul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: