Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Tudor Popescu, anunț-șoc despre rezultatele alegerilor prezidențiale

Cristian Tudor Popescu, anunț-șoc despre rezultatele alegerilor prezidențiale

Cristian Tudor popescu

Cristian Tudor Popescu o consideră pe Viorica Dăncilă câștigătoarea primului tur al alegerilor prezidențiale, din prisma faptului că, potrivit exit poll-urilor de duminică seară,  a reușit să intre în turul al doilea.

Gazetarul spune că voturile primite sunt de fapt ale PSD: „Ea nu are aici nicio contribuție”, potrivit digi24.ro .

„În turul 2, în mod evident diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu poate decât să crească. Nu mai are de unde să ia voturi. Klaus Iohannis o să ia destule voturi de la USR, o să ia probabil multe dintre voturile de la PMP, ale UDMR. Viorica Dăncilă poate lua doar o parte dintre voturile lui Mircea Diaconu. Sunt destui care l-au votat pentru apolitismul pe care l-a afișat. Socoteala e simplă”, a subliniat gazetarul.

„E o gură de oxigen pentru PSD, va rămâne în aceeași formulă, nu se vor produce schimbări semnificative, prin acest tur doi PSD rămâne în imaginea de partid în sfera de sus a puterii, care se bate cu Iohannis, cu PNL. Dacă nu intra în turul doi, asta ar fi însemnat a cincea înfrângere consecutivă. Deci PSD a fost înfrânt de democrație de patru ori – la alegerile europarlamentare, prin alegerea doamnei Kovesi procuror șef european, la moțiunea de cenzură și la învestirea guvernului Orban. Asta ar fi fost a cincea înfrângere. Păstrează totuși această imagine de jucător în liga mare”, a completat Cristian Tudor Popescu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Rezultatele parțiale după numărarea a 99,1% din voturi

„Rezultatul Vioricăi Dăncilă pentru partid nu este extraordinar, este aproximativ cel de la europarlamentare, chiar sub, după cum arată exit-poll-urile, la 22:00 este sub. Nu reprezintă pentru PSD niciun progres față de europarlamentare și astea sunt voturile partidului, nu ale Vioricăi Dăncilă. Sunt voturi ale aparatului de partid, cât a funcționat din el, nu integral, că nu toți au pus osul pentru Dăncilă. Ea nu are aici aproape nicio contribuție”, a mai spus gazetarul.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a prezentat rezultatele provizorii ale primului tur al alegerilor prezidențiale, care s-a desfășurat duminică, 10 noiembrie 2019. Pe primul loc, așa cum arătau și exit-pollurile și sondajele de opinie, se clasează detașat Klaus Iohannis, cu 36,65% din voturi. El este urmat de Viorica Dăncilă care a primit 23,79% din voturi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: