Redactia.ro
Home » Monden » Cristina Bălan, despre depresia postnatală: „Am fost acuzată că am născut copii defecți, că am împovărat societatea”. Mărturiile unei mame cu copii care suferă de sindromul Down

Cristina Bălan, despre depresia postnatală: „Am fost acuzată că am născut copii defecți, că am împovărat societatea”. Mărturiile unei mame cu copii care suferă de sindromul Down

Cristina Bălan, despre depresia postnatală: „Am fost acuzată că am născut copii defecți”

Cristina Bălan a suferit de depresie postnatală și a făcut mărturii despre acest subiect. Ce au spus alții despre copiii ei, care suferă de sindromul Down, este greu de acceptat, fiind „acuzată” inclusiv că a născut copii „defecți”, așa cum a declarat aceasta.

Cristina Bălan, despre depresia postnatală: „Am fost acuzată că am născut copii defecți, că am împovărat societatea”

Cei doi copii născuți în 2013 ai Cristinei Bălan, fostă membră a trupei Impact, suferă de sindromul Down. Ea a trecut printr-o perioadă dificilă, chiar după ce i-a născut pe gemeni.

„Eram într-o depresie de nu mă mai mișcam din casă. Nu mai voiam să ies, să mă mai uit în oglindă la mine. Am fost și obeză. Deja cântarul sărise de 90 și ceva de kilograme. Mă devalorizasem aproape total. Chiar dacă îți iubești copiii, de aceea se și vorbește de depresia postnatală”, a spus Cristina Bălan, invitată la emisiunea de pe Youtube În Oglindă, moderată de Mihai Ghiță.

„În cazul meu, a fost vorba de o naștere prematură, traumatizantă nașterea în sine, cu medicul de gardă înjurându-mă, foarte urât. Nu mai aveam poftă de viață, încredere în faptul că aș mai putea să mai cânt vreodată. Mă simțeam într-un hău adânc, pe fundul gropii, nu știam cum să mai fac să ies, să mă mobilizez”, a mai spus ea.

Au fost persoane care i-au făcut reproșuri, acuzații. Unele atât de dure, că i-au provocat multă durere.

„Am fost acuzată că am născut copii defecți și că am împovărat cumva societatea, că oamenii nu au nevoie de așa ceva, că îmi chinui copiii. A durut. Când se spune despre mine nu mă doare atât de tare, cum mă doare când se spune despre copilul meu. Aici este călcâiul lui Ahile al meu. Este foarte dificil. Nu cred că sunt singura care simte așa. Orice părinte care este conectat cu copilul lui și l-a adus pe lume din dragoste și dintr-o chemare firească simte la fel”.

„Nu poți să rămâi implacabil, când lumea îți atacă copiii sau îți contestă dreptul de a da naștere, de a da viață în forma în care este ea”, a mai mărturisit Cristina Bălan, în emisiunea În Oglindă.

Chiar dacă a trecut ceva timp de atunci, nici acum nu a găsit acea liniște interioară.

„Mai am de lucrat. Mi-aș dori să fiu în atâtea feluri și uneori mă dezamăgesc pe mine, pentru că nu reușesc întotdeauna să am răbdarea aceea de fier”, a mai spus Cristina Bălan, în emisiunea online numită Duet, moderată de Alexandra Ungureanu.

Cristina Bălan, despre depresia postnatală: „Am fost acuzată că am născut copii defecți”
Foto: Youtube / In Oglinda (captură video)
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: