Redactia.ro
Home » Sport » Cristina Neagu a lansat anunțul. Sportiva și-a anunțat retragerea de la echipa națională

Cristina Neagu a lansat anunțul. Sportiva și-a anunțat retragerea de la echipa națională

Cristina Neagu se retrage din handbal.

Cristina Neagu, un nume emblematic în handbalul românesc și internațional, a decis să își încheie cariera la echipa națională de handbal feminin a României. Anunțul a fost făcut marți, la revenirea sportivei de la Campionatul Mondial, unde echipa României nu a reușit să își atingă obiectivele propuse. Într-o declarație plină de emoție, Neagu a vorbit despre dezamăgirea rezultatelor și a explicat motivele retragerii.

Un final amar la Campionatul Mondial

România a avut o evoluție sub așteptări la Campionatul Mondial de handbal feminin, oprindu-se în grupa principală și ratând șansa de a avansa în sferturi și de a participa la turneul preolimpic. Cu locul 12 la finalul competiției, echipa națională nu și-a atins obiectivul propus, ceea ce a adus dezamăgire în rândul jucătoarelor și al suporterilor.

Cristina Neagu, una dintre cele mai importante piese ale echipei, a avut și ea parte de un turneu dificil. Accidentată și neputând evolua în anumite momente cheie, Neagu a simțit la maximum amărăciunea unei performanțe sub așteptări.

Cristina Neagu se retrage din handbal

„Un alt turneu final ratat, nu ne-am îndeplinit obiectivul. Ne doream să fim măcar în sferturi, să accedem la turneul preolimpic, ăsta era obiectivul. Dezamăgirea e foarte mare. Și pentru mine e foarte mare, pentru că nici nu am putut să joc la acest turneu. M-am accidentat, am făcut tot posibilul să mă recuperez, dar nu am reușit. Am încercat, pentru că știam cât de important era meciul cu Germania. Am încercat, dar nu am putut”, a declarat Neagu.

Cristina Neagu, în vârstă de 35 de ani, a dedicat 17 ani din viața ei jocului pentru echipa națională de handbal feminin a României. A adunat de-a lungul carierei numeroase medalii și locuri de top în competițiile internaționale, devenind un simbol al handbalului românesc. Cu două medalii la activ, Neagu a contribuit semnificativ la imaginea și prestigiul handbalului românesc pe plan mondial.

„Eu am spus dinainte că e ultimul Campionat Mondial pentru mine și că-mi doresc să ajung la Jocurile Olimpice. Ar fi fost ceva extraordinar pentru cariera mea internațională. Luasem decizia dinainte”, a adăugat Neagu, evidențiind că aceasta era ultima ei participare la un Campionat Mondial.

Desi Neagu părăsește echipa națională, aceasta își va continua cariera la clubul său, unde rămâne un element esențial. În ciuda momentului dificil, există încă speranțe pentru echipa României în privința calificării la turneul preolimpic, iar suporterii rămân alături de echipa lor în această perioadă de tranziție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: