Săptămâna trecută, interul stânga de la CSM București ar fi trebuit să meargă la Craiova pentru pregătirea centralizată a echipei naționale. S-a înțeles însă cu selecționerul Bogdan Burcea pentru a o lăsa la București ca să facă recuperarea la umărul drept, la care nu de mult a suferit o intervenție chirurgicală. Neagu nu a avut voie două zile să miște umărul, urmând ca apoi să treacă la exerciții specifice de recuperare. Însă, pe finalul săptămânii a făcut febră și s-a testat.

Meciurile pe care Cristina Neagu le va rata din pricina infectării cu COVID-19 sunt Kristiansand – CSM București, de pe 10 octombrie, Gloria Buzău – CSM București, programat pe 18 octombrie, Bietigheim – CSM București, de pe 25 octombrie, și CSM București – Activ Prahova, ce urmează să se desfășoare pe 29 octombrie.

De asemenea, și echipa națională a României are mare nevoie de Cristina Neagu în acest final de an. La începutul lunii decembrie este programat Euro 2020, turneu organizat în Norvegia și Danemarca. „Tricolorele” au fost repartizate în grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia. Prima partidă este programată pe 3 decembrie, la Trondheim, împotriva Germaniei. Cristina Neagu a fost desemnată în patru ocazii cea mai bună handbalistă a lumii: în 2010, 2015, 2016 și 2018. La ultima ediție a turneului final continental a suferit o accidentare gravă în partida cu Ungaria.

Rămâne de văzut ce va face acum CSM București având în vedere că, la sfârșitul săptămânii, campioana României urma să joace în Norvegia cu Vipers Kristiansand. Legea din Norvegia e clară: toate echipele străine care ajung în țara nordică sunt izolate, li se face test COVID, nicio persoană neavând voie să părăsească hotelul în care stau, până nu vin rezultatele.