Redactia.ro
Home » Sport » Scandal în handbalul românesc! Decizia FRH contestată de Cristina Neagu

Scandal în handbalul românesc! Decizia FRH contestată de Cristina Neagu

Campionat European de handbal, Cristina Neagu, România

Scandal în handbalul românesc. Federația Română de handbal a decis să încheie sezonul în Liga Națională, din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a stârnit nemulțumire. Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin) s-au încheiat fără a se mai disputa niciun meci. Dinamo Bucureşti, la masculin, şi SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin se aflau pe prima poziție în momentul suspendării campionatului. Totuși, nu vor primi titlul de campioane.

„Sunt valabile rezultatele de pe teren Îmi doresc ca deciziile să aibă o înşiruire logică. Dacă se consideră că trebuie să se acorde titlul de campioană, medalii, la fel, înseamnă că trebuie să fie şi echipe care să retrogradeze. Din momentul acesta se vor face clasamentele conform deciziei Consiliului de Administraţie, vom trimite către EHF participantele de drept la cele două sau trei cupe, urmând ca toate echipele care vor să facă upgrade sau să obţină un wild-card să o facă şi noi înaintăm către EHF”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH.

Cristina Neagu, nemulțumită de decizia federației

Cea mai bună handbalistă a momentului, Cristina Neagu s-a arătat total nemulțumită după ce a aflat decizia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti sunt la egalitate de puncte în clasament, 43. Vâlcencele au însă un meci în plus. Cele două echipe şi-au împărţit victoriile. Echipa din Vâlcea a câștigat în tur, 20-19, iar CSMB, în retur, cu 23-22.

”Sportul a fost oprit de către pandemia de Coronavirus. A urmat o perioadă de incertitudini și n-am știut dacă vom reuși să terminăm acest sezon pe terenul de handbal. Federația Română de Handbal a decis să înghețe campionatul cu clasamentul actual, fără acordarea medaliilor de campioni. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează. Singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment, îl reprezenta faptul că aveam un meci mai puțin disputat decât alte echipe. O restanță pe care cel mai probabil am fi câștigat-o. Sper să primim wild-card si să jucăm în Liga Campionilor”, a scris jucătoarea celor de la CSM București, pe pagina sa de facebook.

”Nu voi lăsa o astfel de decizie să îmi afecteze conduita şi crezurile, indiferent de josnicia ei, dar, din păcate, am puterea să recunosc că nu sunt atât de surprins. Ce trist este să mă întreb totuşi: De ce nu eşti surprins? Fetelor şi staff-ului meu, vă spun, ca şi până acum: Jos pălăria! Vă mulţumesc! Pentru mine sunteţi #campioni!”, a transmis și antrenorul Adrian Vasile pe facebook.

Cine joacă în cupele europene

După decizia FRH, fetele de la SCM Râmnicu Vâlcea vor participa sezonul următor în Liga Campionilor. În European Handball League vor merge CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare și SCM Gloria Buzău.
La masculin, Dinamo Bucureşti și Potaissa Turda vor juca în European Handball League, în timp ce Minaur Baia Mare și HC Dobrogea Sud Constanţa vor merge în Cupa EHF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: