Redactia.ro
Home » Știri » Criterii și reguli pentru transportul animalelor de companie în avion

Criterii și reguli pentru transportul animalelor de companie în avion

Pregătirea pentru o călătorie cu avionul împreună cu animalul de companie poate fi o provocare, mai ales dacă nu cunoști reglementările și cerințele specifice. De aceea, în acest articol vei afla cum poți să îți iei animalul de companie cu tine în avion.

Animale permise

Majoritatea companiilor aeriene permit transportul animalelor de companie mici, precum câinii, pisicile, păsările mici, hamsterii și alte animale mici. Totuși, unele companii pot refuza transportul anumitor specii exotice sau animale considerate periculoase. Află companii aeriene care acceptă animale.

Unele rase de câini și pisici sunt interzise la bordul avioanelor din cauza problemelor de sănătate potențiale legate de condițiile de presiune și temperatură din avion. Printre acestea se numără bulldogul englez, pugul și alte rase cu nasul scurt. Aceste rase au dificultăți în respirație chiar și în condiții normale, iar în avion aceste probleme pot fi amplificate.

Fiecare companie aeriană are politici diferite privind transportul animalelor de companie. Unele companii permit animalele de companie doar în cală, în timp ce altele permit călătorirea cu ele în cabină. De asemenea, numărul de animale permise pe un zbor poate varia.

Situația animalelor cu nevoi speciale, cum ar fi cele cu dizabilități sau cele care necesită medicamente, necesită o atenție deosebită. În general, companiile aeriene permit călătoria acestor animale, dar pot cere documentație suplimentară sau pot avea cerințe speciale. Obține despăgubiri pentru refuz la îmbarcare cu AirClaim, în caz că animalul tău nu este permis.

Dimensiuni și greutate

Multe companii aeriene impun limite stricte în acest sens, care pot varia în funcție de tipul de avion și durata zborului.

Dimensiunea și greutatea animalului de companie pot avea un impact considerabil asupra confortului acestuia pe durata zborului. Un animal mai mare sau mai greu poate avea nevoie de mai mult spațiu pentru a se simți confortabil.

Pentru a te asigura că animalul tău de companie respectă limitele impuse de compania aeriană, este important să știi cum să îl măsori și să îl cântărești corect. Măsoară înălțimea animalului de la sol până la cel mai înalt punct al spatelui. Apoi, măsoară lungimea de la vârful nasului până la baza cozii. În ceea ce privește greutatea, aceasta poate fi determinată cu ajutorul unui cântar de baie obișnuit.

Pentru animalele de dimensiuni mari, companiile aeriene pot avea reguli și condiții speciale. Acestea pot include, de exemplu, necesitatea unui container de transport special sau interdicția de a călători în cabina avionului.

Documente necesare

Una dintre cele mai importante documentații necesare pentru transportul animalelor de companie în avion este certificatul de sănătate. Acest document, care trebuie să fie emis cu cel mult 10 zile înainte de călătorie de către un medic veterinar autorizat, certifică starea de sănătate a animalului.

Pentru a călători cu avionul, animalele de companie trebuie să fie vaccinate în conformitate cu legislația internațională. Carnetul de sănătate al animalului, cu toate vaccinările înregistrate corect, este un document necesar pe care proprietarul trebuie să-l aibă la el.

Este obligatoriu ca animalul de companie să aibă un microcip de identificare. Informațiile de pe microcip trebuie să corespundă cu cele din documentele oficiale. Microcipul este o metodă sigură și eficientă de a identifica animalul, fiind acceptată la nivel internațional.

În unele cazuri, pot fi necesare și alte documente sau permise speciale, în funcție de specia animalului de companie sau de țara în care se călătorește.

Cușca de transport

Există diferite tipuri de cuști de transport disponibile pe piață, unele dintre acestea fiind aprobate de liniile aeriene. În general, cuștile de transport aprobate de liniile aeriene sunt fabricate din plastic dur, metal sau fibră de sticlă și au ventilare pe toate cele patru laturi.

Un alt aspect important de luat în considerare este dimensiunea și greutatea cuștii de transport. Acestea variază în funcție de linia aeriană și de dimensiunea animalului de companie. Cușca trebuie să fie suficient de spațioasă pentru ca animalul să se poată întoarce, să stea în picioare sau să se întindă.

Adăugă un pat sau jucării în cușcă pentru a ajuta animalul să se simtă mai confortabil. Este important să asiguri o ventilație adecvată și să verifici cușca pentru a te asigura că nu există părți ascuțite sau proeminente care ar putea răni animalul.

Condiții în avion

Majoritatea companiilor aeriene permit doar un număr limitat de animale pe zbor, iar vârsta minimă pentru a fi permis în avion variază, dar în general este de 8 săptămâni pentru majoritatea animalelor.

În ceea ce privește condițiile de cală, acestea variază în funcție de compania aeriană. Animalele sunt ținute într-o zonă izolată și climatizată a avionului, cu niveluri de zgomot comparabile cu cele din cabină. Cutia de transport a animalului trebuie să fie asigurată într-un mod care să împiedice mișcarea acesteia în timpul zborului.

Nu este permisă interacțiunea cu animalul de companie în timpul zborului. Hrănirea și hidratarea pot fi permise doar în anumite circumstanțe, de exemplu, pe zboruri lungi. Acest lucru depinde totuși de politica specifică a companiei aeriene.

 

Înainte de a călători cu animalul de companie, verifică și respectă toate regulile și reglementările impuse de compania aeriană și de autoritățile din țara de destinație pentru a asigura o călătorie sigură și confortabilă pentru toți pasagerii, inclusiv pentru prietenul necuvântător!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini