Redactia.ro
Home » Sport » CSM București – Rostov 22-27! Primul meci pierdut la București cu rusoaicele

CSM București – Rostov 22-27! Primul meci pierdut la București cu rusoaicele

CSM București, Campionat European handbal,

Handbalistele de la CSM București au pierdut fără drept de apel, 22-27 meciul din Liga Campionilor cu Rostov Don. Este prima victorie a rusoaicelor la București.

CSM București a făcut poate cel mai slab meci din acest sezon și nu mai lider în grupă. Campioana Rusiei a dominat partida de la un capăt la celălalt. Cristina Neagu a reușit 11 puncte, dar nu a fost ajutată deloc de colege. În acestă situație, lucrurile se complică pentru “Tigroaice”, care încheie anul pe locul secund în grupă, cu 11 puncte. Vipers Kristiansand are patru puncte mai puțin, dar și patru meciuri în minus. Metz sau Ferencvaros au și ele șanse reale la calificarea direct în „sferturi”. După meciul câștigat aseară, Rostov Don este pe primul loc în grupă cu 13 puncte. După meci, antrenorul Adrian Vasile a explicat ce se întâmplă cu fetele sale.

„Trebuie să felicit fetele pentru toate lunile astea, pentru că suntem într-o perioadă grea din cauza pandemiei de Covid-19. Apărarea în pozițională nu a funcționat în prima repriză. Rostov a reușit să speculeze fiecare mingea pe care au avut-o. Dacă vreți să găsiți un țap ispășitor, s-ar putea ca eu să fiu acela. Dacă se juca meciul meciul în septembrie, probabil altul era rezultatul. Viața răsplătește munca bună, chiar dacă aceste lucruri nu vin neapărat imediat”, a declarat Adi Vasile, antrenorul lui CSM București.

Cristina Neagu este furioasă

După meciul pierdut în fața campioanei Rusiei, Cristina Neagu nu s-a mai putut abține. Jucătoarele și-au primit abia acum salariile, după aproape 4 luni.

„Orice înfrângere e dureroasă, mai ales că am jucat acasă și ne doream victoria. Apărarea noastră nu a mers deloc astăzi. În atac vor apărea mereu unele greșeli, dar toate meciurile câștigate de noi au venit când apărarea a mers. Din păcate, astăzi nu a mers. S-a acumulat oboseală, nu știu dacă e vorba de scădere de formă. Am avut puține antrenamente în ultimele săptămâni. Mai sunt unele fete care au mici probleme de sănătate. Am pierdut, dar suntem pe locul 2 în grupă și avem șanse reale de a merge în grupele principale ale competiției. Mai e și problema restanțelor salariale. Abia azi am primit salariul din iulie. O echipă care are pretenții în Liga Campionilor trebuie să-și respecte jucătoarele și să plătească salariile la timp!”, a spus Neagu.

Neagu, despre Campionatul European

Între 3-20 decembrie, naționala României va participa la Campionatul European. Acesta era programat să se joace în Norvegia și Danemarca. La începutul săptămânii, Norvegia a anunțat că se retrage. Înainte competiției, Neagu spune că Romțnia nu trebuie să se bazeze pe ea.

„Nu vă bazați pe mine. Nu sunt robot, am nevoie de antrenamente, de meciuri. Cred că România trebuie să se bazeze, în primul rând, pe o echipă închegată. Am nevoie de timp, am nevoie de o perioadă îndelungată fără probleme de sănătate pentru a mă putea antrena.
Dar, așa cum o spun mereu, echipa nu trebuie să stea în mine. Cred că toate fetele care sunt convocate trebuie să înțeleagă că echipa națională înseamnă altceva, ceva diferit față de echipele de club”, a spus Cristina Neagu, pentru Digi Sport.

Loading...