Redactia.ro
Home » Sport » Norvegia a făcut anunțul! Decizii dure luate de nordici!

Norvegia a făcut anunțul! Decizii dure luate de nordici!

Campionat European Handbal, Liga Națiunilor, Norvegia

Norvegia a luat în ultimele zile decizii dure privind sportul. Nu doar la fotbal ci și la handbal. Nordicii au decis să nu mai organizeze Campionatul European de Handbal feminin.

Autoritățile de la Oslo au anunțat că nu vor să mai organizeze Campionatul European de Handbal, în contextul pandemiei de coronavirus. Turneul final ar fi trebuit să se joace în perioada 3-20 decembrie 2020. Norvegia ar fi trebuit să organizeze competiția alături de Danemarca. Răspunsul federației internaționale a venit imediat. Oficialii EHF au spus că până marți vor găsi o soluție.

„Federaţia Europeană de Handbal regretă foarte mult decizia guvernului norvegian şi impactul pe care l-a avut asupra Federaţiei Norvegiene de Handbal de a nu putea găzdui EHF EURO 2020. Se caută alternative cu Asociaţia Daneză de Handbal şi informaţii suplimentare vor fi publicate cel târziu marţi”, se arată în comunicatul oficial al EHF.

Discursul premierului norvegian

Premierul Erna Solberg a spus că în condițiile pandemiei este foarte greu pentru Norvegia să găzduiască o asemenea competiție.

„Lucrăm să răspundem la întrebarea dacă este posibil chiar să avem un record de infectări pentru un eveniment atât de mare.Există multe semne că acest lucru ar putea fi dificil, înregistrarea unui record când atât de mulţi oameni vin şi afectează atât de mulţi oameni”, a fost declarația oficialului guvernului de la Oslo, preluată de vg.no.

Norvegia ar fi trebuit să găzduiască meciurile din două grupe în runda preliminară, una din runda principală, semifinalele şi finala Campionatului European de handbal feminin. În Danemarca urmau să se joace celelalte partide. România este și ea prezentă la această ediție a europenelor. Joacă în grupa D. meciurile ar fi trebuit să se joace după următorul program. La Trondheim (Norvegia) cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) şi cu Norvegia (7 decembrie).

Meciul România – Norvegia, din Liga Națiunilor, anulat

Duminică seara, naționala României de fotbal ar fi trebuit să se joace la București cu Norvegia. Meciul a fost amânat pentru că autoritățile nu le-au dat voie fotbaliștilor să vină în România. Ulterior s-a aflat că unul dintre jucătorii convocați la lot a fost testat pozitiv. Astfel, tricolorii mai au de jucat doar un meci în Liga Națiunilor, cu Irlanda de Nord, miercuri la Belfast.

„UEFA ne-a informat că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa. Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA”, a fost comunicatul Federațeia Română de Fotbal.

„Sincer, am fost surprins, dar, oarecum, mă gândeam la o astfel de decizie, pentru că, în urmă cu câteva zile, naționala Israelului a ajuns în Norvegia și nu s-a disputat acea partidă amicală. Mă gândeam că pot urma aceste consecințe legate de plecarea lor din țară. În schimb, mă gândeam că poate fi reprogramat, dar am văzut regulamentul și, în momentul de față, nu se mai poate pune problema”, a spus și selecționerul, Mirel Rădoi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: