Redactia.ro
Home » Sport » România, grupă de foc la Euro 2020 de handbal feminin

România, grupă de foc la Euro 2020 de handbal feminin

nationala handbal, Euro 2020,

Naționala României de handbal și-a aflat astăzi adversarele de la Euro 2020. Competiția va avea loc în luna decembrie.

România face parte din Grupa D, una de foc, alături de Norvegia, Polonia și Germania. La tragerea la sorți care a avut loc la Viena, România a făcut parte din grupa capilor de serie. Ca aproape de fiecare dată în ultimii ani, nu am scăpat de Norvegia. Nordicele au în palmares 7 medalii de aur la Europene, trei de argint și un bronz. În ultimii 15 ani, naționala Norvegiei a câștigat cele mai multe titluri din lume.

„Dacă voi avea toate fetele la dispoziție, România are puterea să învingă orice adversar. Eu spun că adversarii ar trebui să se teamă de noi. E o grupă OK, sigur dacă noi ne facem treaba. Nu mă sperie însă nicio echipă. Ne avantajează și ordinea meciurilor, spun eu. Meciul cu Norvegia, ultimul”, a declarat antrenorul, Bogdan Burcea.

Pentru a ajunge în grupa principală tricolorele sunt obligate să termine printre primele trei echipe. Pentru a trece de Main Round-ul, și a se califica în penultimul act al competiției, Cristina Neagu și colegele sale vor fi obligate să prindă unul din primele două locuri.

Grupele EURO 2020

EURO 2020 va avea loc între 3 decembrie și 20 decembrie. Naționala României de handbal feminin are încă șanse să se califica și la Olimpiada de la Tokyo, care va avea loc în 2021. JO au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Grupa A: Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia
Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia
Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia
Grupa D: România, Norvegia, Germania, Polonia
Meciurile se vor juca la Herning (grupa A), Fredrikshavn (B) şi Trondheim (C şi D).
Programul României la Euro 2020
3 decembrie: România – Germania
5 decembrie: Polonia – România
7 decembrie: România – Norvegia

Loading...