Redactia.ro
Home » Homepage » CTP, reacție dură după sentinţa în dosarul Colectiv: „Pedepsele sunt departe de a fi suficiente”

CTP, reacție dură după sentinţa în dosarul Colectiv: „Pedepsele sunt departe de a fi suficiente”

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu este de părere că pedepsele date de judecătorii Tribunalului Bucureşti în dosarul Colectiv „sunt departe de a fi suficiente”.

„Acum câteva zile a fost o ştire despre un deţinut la Timişoara care a încercat să evadeze făcând o gaură în perete, acel ins era condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a omorât patru oameni. Aceşti inşi şi aceste inse din dosar au omorât zeci de oameni şi au făcut-o prin corupţie şi cinism criminal şi minciună. Aceste pedepse nu sunt deloc uriaşe, după părerea mea”, spune gazetarul.

În opinia lui CTP, decizia de azi „este o încercare de a închide gura celor care cer dreptate în continuare”, iar „responsabilii de nivel înalt sunt neatinşi, cumva aceste pedepse maxime sunt pentru executanţi, Piedone nu e executant, dar ceilalţi sunt doar nişte executanţi”.

„Nu ştiu dacă vor fi menţinute aceste pedepse, care sunt departe de a fi suficiente. Să vedem la apel ce judecător o să judece, pentru că domnii judecători ne rezervă tot felul de soluţii care pe mine mă deconcertează.

De pildă, la Arad, cei opt inşi acuzaţi grav de comiterea unui lanţ infracţional cu tot felul de stenograme nici măcar nu sunt cu toţii judecaţi sub stare de control judiciar. Cei mai mulţi au fost puşi în libertate, pot acum să distrugă probe, să influenţeze martori, pentru că un judecător a considerat că aşa e corect, juridic şi democratic, ca ei să fie judecaţi în libertate.

Sentința în Cazul Colectiv. Piedone, 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare

În ultima vreme sunt nişte hotărâri revoltătoare, tot felul de ucigaşi, violatori care, lăsând la o parte recursul compensatoriu, au fost puşi în libertate nu ştim pe ce considerente. Ce s-a întâmplat acum, oricât de spectaculos ar arăta nu e sigur deloc. O să vedem ce se întâmplă în continuare, se va veni cu alte chichiţe avocăţeşti…

În ce-i priveşte pe domnii Bănicioiu şi Arafat care îi au pe conştiinţă după incendiu pe cei care au murit din pricina infecţiilor din spitale, aceşti inşi nu au răspuns încă cu nimic pentru ce au făcut. Nu e după părerea mea azi un moment de uşurare, nu cred că acest dosar a fost soluţionat în acest moment.

Decizia de azi reprezintă o încercare de a da satisfacţie prin aceste pedepse aproape de maximul legal, este o încercare de a închide gura celor care cer dreptate în continuare. În schimb, responsabilii de nivel înalt din dosar sunt neatinşi, cumva aceste pedepse maxime sunt pentru executanţi, Piedone nu e executant, dar ceilalţi sunt doar nişte executanţi.

Pentru starea de fapt care a dus la incendiul din Colectiv şi la ce s-a întâmplat apoi în sistemul medical cu cei răniţi, pentru asta nu a răspuns nimeni. Cumva, asta se doreşte să treacă în planul doi, a explicat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: