Redactia.ro
Home » Știri » CTP, reacție dură după victoria lui David Popovici: „Eu nu mă simt mândru. Nici România nu are de ce să fie mândrâ”

CTP, reacție dură după victoria lui David Popovici: „Eu nu mă simt mândru. Nici România nu are de ce să fie mândrâ”

CTP, reacție dură după victoria lui David Popovici

CTP, reacție dură după victoria lui David Popovici. Sportivul român a reușit să impresioneze o lume întreagă. David Popovici a devenit campion mondial la Natatie, aducând lumii o victorie ce a mai fost marcată doar în 1973. CTP a avut o reacție acidă la adresa celor care se simt români doar prin victoria tânărului de 17 ani.

CTP, reacție dură după victoria lui David Popovici: „Eu nu mă simt mândru. Nici România nu are de ce să fie mândrâ”

Cristian Tudor Popescu a comentat victoria lui David Popovici. Tânărul de 17 ani a devenit Campion Mondial la Natație după ce a câștigat două medalii de aur la, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad. Victoria lui David Popovici i-a determinat pe mulți politicieni de la noi să iasă public și să îl felicite pe campion, dar să se mândrească cu reușita acestuia. Cu toate astea, gazetarul Cristian Popescu Piedone a avut o reacție acidă la adresa celor care se simt români doar prin vizarea tânărului campion. Acesta a declarat că cei care s-au declarat mândri că sunt români atunci când David a câștigat.

„Nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicienii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici.Domnii Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: «Ne-a făcut să fim mândri David Popovici»”, își începe CTP declarațiile.

CTP, revoltat pe românii care au impresia că l-au ajutat pe David Popovici

Mai exact, CTP a spus că cei care l-au ajutat pe tânărul sportiv să ajungă cineva ar trebui să se simtă mândri. Meritele sunt doar ale campionului, ale familiei, antrenorului și prietenilor care i-au fost aproape. CTP consideră că România nu are de ce să se mândrească cu David Popovici deoarece această țară nu a făcut nimic pentru el. Mai mult, gazetarul a mai spus că talentul lui David Popovici i-a fost de divinitate, iar munca și disciplina pe care o are l-au adus în punctul în care să devină Campion Mondial la Natație.

”Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru. Dacă aș fi antrenorul lui, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru. Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-am făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în «escu»? Nu am de ce să fiu! .Nici România nu are de ce să fie mândră, Popovici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că David Popovici e opera lui Dumnezeu. În niciun caz nu e opera României”, a spus Cristian Tudor Popescu la un post TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: