Redactia.ro
Home » Monden » Cu câți bani este plătit lunar un pompier din București cu tot cu sporturile de risc

Cu câți bani este plătit lunar un pompier din București cu tot cu sporturile de risc

GALERIE FOTO (2) Cu câți bani este plătit lunar un pompier din București

Cu câți bani este plătit lunar un pompier din București cu tot cu sporturile de risc. Munca unui pompier este extrem de dificilă și extrem de periculoasă, motiv pentru care ar trebui ca salariile lor să fie unele pe măsură. Din păcate, însă, banii pe care îi primesc nu sunt pe măsura eforturilor lor.

Cu câți bani este plătit lunar un pompier din București cu tot cu sporturile de risc

Cu câți bani este plătit lunar un pompier din București cu tot cu sporturile de risc. În urmă cu o lună a fost sărbătorită ziua internațională a pompierilor, dar mulți dintre noi nu știm ce salarii primesc eroii care își riscă viața zilnic pentru a salva comunitatea. Deși suntem tentați să credem că pompierii obțin un salariu pe măsura riscului la care se expun, veniturile acestora nu sunt printre cele mai mari din sistemul serviciilor de urgență. Începând cu 1 ianuarie 2020, pompierii primesc sporuri pentru condițiile grele de muncă și toxicitate. Este vorba despre o sumă între 200 și 400 de lei, pentru 110.000 de angajați ai MAI.

Pentru anul acesta se va acorda în continuare majorarea de 755 la solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, dar și în celelalte zile în care nu se lucrează. În 2019, salariile pompierilor erau între 1.400 de lei, pentru funcțiile de comandă și 7.700 de lei pentru un ofițer aflat în funcție de comandă. De asemenea, în urmă cu câțiva ani, pompierii aveau cele mai mici salarii de bază. Aceștia primeau doar 1.340 de lei în 2016, dar, în 2018, au fost mărite la 1.717 lei. Totodată, salariul unui ofițer, pornea de la 2.379 de lei, vorbind despre un salariu net. În Capitală, un pompier poate primi un salariu de 8.000 de lei, dar numai în anumite situații.

Pompieri

Ce trebuie să știi dacă vrei să devii pompier

Tinerii care vor să devină cadre militare se pot înscrie pentru a urma cursurile următoarelor școli și facultăți: Academiei de Poliţie „Alex. Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri din Bucureşti sau Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ,,PAVEL ZĂGĂNESCU” Boldeşti.

Facultatea de Pompieri din București este o instituție militară de învățământ superior din cadrul Academiei de Poliție”Alexandru Ioan Cuza”, cu durata de şcolarizare de 4 ani – cursuri de zi, în specializarea Instalaţii pentru construcţii – pompieri. Aceasta este acreditată prin H.G.R nr.135/1999. În schimb, şcoala Militară de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă ,,PAVEL ZĂGĂNESCU” Boldeşti este organizata si funcţionează ca instituţie de învăţământ postliceal, cu durata de şcolarizare de 2 ani – cursuri de zi. Ea formează maiştri militari auto si subofiţeri pompieri.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele:

  • să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România;
  • să cunoască limba română, scris şi vorbit;
  • să aibă capacitate deplină de exerciţiu
  • să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
  • să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2020;
  • să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
  • să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
  • să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
  • să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
  • să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
  • să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

b.) Criterii specifice:

  • să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs;
  • să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
  • să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: