Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce avere rămâne Traian Băsescu după ce și-a pierdut toate beneficiile. Fostul președinte nu va pierde indemnizația de europarlamentar

Cu ce avere rămâne Traian Băsescu după ce și-a pierdut toate beneficiile. Fostul președinte nu va pierde indemnizația de europarlamentar

GALERIE FOTO (5)

Traian Băsescu pierde odată cu decizia de colaborator al Securităţii luată de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) multe beneficii financiare și materiale. Totuși fostul președintele deține multe titluri de proprietate, rămâne și cu indemnizația de europarlamentar, dar și cu numeroase fonduri strânse de-a lungul timpului.

Ce beneficii a pierdut Traian Băsescu

Dupa ce a fost declarat definitiv turnător al Securității, Traian Băsescu a pierdut atât locuința de protocol gratuită de la RA-APPS (este obligat ca în termen de 60 de zile să elibereze locația), venitul lunar de fost președinte, dar și paza SPP.
Judecătorul Cristi Danileț a explicat, într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook, primele efecte după ce Traian Băsescu a fost declarat definitiv turnător al Securității.

Sursa: Facebook Cristi Danileț

Declarația de avere a fostului președinte

Conform ultimei declarații de avere depuse în 2021 pentru anul 2020, Traian Băsescu rămâne fără indemnizația de fost președinte, care s-a ridicat la un total anual de 202.176 lei (circa 40.000 de euro).
În urma celor întâmplate, Traian Băsescu va duce și lipsa următoarelor beneficii:

 

Sursa foto: Declarație de avere Traian Băsescu, 2021

Traian Băsescu rămâne cu mandatul de europarlamentar

Există surse în presă care declară că fostul președinte ar vrea să renunțe la titlul de europarlamentar din cauza problemelor de sănătate. Familia și apropiații nu au confirmat sau infirmat.
Avocata lui Traian Băsescu, Eliza Ene-Corbeanu, a precizat pe Facebook după decizia definitivă dată de Curtea Supremă, poziția pe care o are Traian Băescu față de beneficiile aduse de titlul de europarlamentar.

Sursa: Facebook Eliza Ene-Corbeanu

Traian Băsescu primește o indemnizație anuală de europarlamentar de 83.931 euro, arată cea mai recentă declarație de avere, alături de o diurnă anuală pentru deplasare și misiuni care se ridică la suma de 81.792 euro și încă o sumă forfetară anuală de 54.756 euro.

Ce avere mai are

Conform declarației de avere, Traian Băsescu declară că deține o singură locuință, un apartament de 250 de metri pătrați Capitală, cu un loc de parcare, ambele achiziționate în anul 2003. Totodată, el mai menționează două terenuri închiriate de la partidul PMB (174 si 46 mp).
El deține două automobile, un Dacia Duster din 2010 și un Ford B max din 2012, dar și bijuterii în valoare de 28.000 de euro, ceasuri în valoare de 52.000 de euro și tablouri în valoare de 19.000 de euro.
Traian Băsescu are un cont curent cu aproape 80.000 de lei, conturi în euro cu peste 40.000 de euro, 10.000 de dolari și 4.500 lei. Atât Traian Băsescu, cât și soția acestuia, Maria Băsescu au câte un cont de economii aferent titlurilor Tezaur, unul cu economii de 200.000 lei, și celălalt cu economii de 216.000 lei.
În plus, Traian Băsescu are investiții de peste 3,9 milioane de lei (peste 790.000 de euro) majoritar în titluri de stat, dar și acțiuni Romgaz.
Traian Băsescu și Maria Băsescu au obținut și venituri anuale de pe urma investițiilor în titluri de stat de peste 72.000 lei.
Traian Băsescu mai primește și o pensie anuală de 69.920 lei, iar Maria Băsescu primește o pensie de 8.832 lei.
În total, Traian Băsescu a avut doar în 2020 venituri anuale totale de peste 240.000 de euro, din care 200.000 de la Parlamentul European și 40.000 din indemnizația de fost președinte, pe care de acum o va pierde, potrivit declarației de avere.

Soția lui Traian Băsescu a dat astăzi primele declarații despre starea de sănătate a fostului președinte aici

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: