Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce se ocupă Masoneria? Cine face parte din această societate secretă

Cu ce se ocupă Masoneria? Cine face parte din această societate secretă

GALERIE FOTO (2) Cu ce se ocupă Masoneria

Masoneria – ce este, cu ce se ocupă și cine face parte din ea. Toate explicațiile despre această societate secretă. Ce trebuie să știi, de fapt, despre masonerie.

Toată lumea a auzit, măcar o dată, de masonerie și despre membrii acestei instituții. Datorită misterelor care plutesc în jurul acestei organizații, tot mai mulți oameni au devenit curioși despre ce secrete ascunde masoneria.

Cu ce se ocupă masoneria?

Masoneria sau francmasoneria, după cum mai este cunoscută, este o grupare care are la bază un ritual și un jurământ. Astfel membrii masoneriei împărtășesc aceleași idealuri morale, spirituale și sociale. Ei depun și un jurământ pe unda dintre cărțile sfinte precum: Biblia, Coranul, Dao de Jing, Vedele hinduse, Tripitaka budiste etc.

Organizația această dedicată dezvoltării spirituale crede într-o putere supremă, numită „Marele Arhitect al Universului“. Datorită faptului că cei care fac parte din această societate secretă sunt oameni foarte bogați, se consideră că masoneria conduce lumea.

Masonerie reprezintă, practic, o înfrățire între cei care au aceeași viziune despre lume. Există un lider, apoi mai multe loje masonice, fiecare având un conducător. Cei care fac parte din organizație sunt obligați să își protejeze frații francmasoni.

Simbolurile masonice sunt cele „Trei Mari Lumini”: Echerul, Compasul si „Volumul Sfintei Legi”

Simbolurile masonice sunt cele „Trei Mari Lumini” Echerul, Compasul si „Volumul Sfintei Legi”
Simbolurile masonice sunt cele „Trei Mari Lumini” Echerul, Compasul si „Volumul Sfintei Legi”

Ce înseamnă să fii mason și cine poate intra în masonerie

Mason, în franceză, înseamnă zidar. Astfel, se explică din start simbolistica acesti grupări, cea a unei adunări bine unite, bine zidite. Se estimează că în lume sunt peste patru milioane de masoni. În România, în anul 2009, se cunoștea apartenența a aproximativ 7.500 de oameni la masonerie.

Printre cei mai cunoscuți masoni români, de-a lungul vremurilor, sunt: Vasile Alecsandri, Constantin Argetoianu, Nicolae Bălcescu, Eugen Barbu, Dimitrie Brătianu, Dimitrie Cantemir, Carol al II-lea, Carol Davila, Octavian Goga, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Mihail Kogălniceanu, Titu Maiorescu, C. A. Rosetti, Mihail Sadoveanu sau Traian Vuia.

Francmasoneria română este organizată în mai multe obediențe, Marea Lojă Națională Română fondată 1880, Marea Lojă Națională Unită din România, apoi Marea Lojă Națională din România, Marele Orient de Rit Scoțian Antic și Acceptat din România, Marea Lojă Regulară a României, Marea Lojă Națională a României, Marele Orient din România UMSOI și Marele Orient al României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: