Redactia.ro
Home » Știri » Cu sau fără mască în interior, la locul de muncă? Ce spune Florin Cîțu

Cu sau fără mască în interior, la locul de muncă? Ce spune Florin Cîțu

Deși s-a anulat măsura obligatorie de purtare a măștii de protecție în spațiile deschise, există o nelămurire referitoare la purtarea ei în continuare, la interior. Mai exact, la locul de muncă. După ce Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat că angajatorii pod decide dacă angajații vaccinați din birouri să țină sau nu masca la gură, iată că premierul spune că s-a creat o confuzie.

Cu sau fără mască în interior, la locul de muncă? Ce spune Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a precizat, referitor la declarația prefectului Capitalei, că nu s-a analizat foarte bine Ordinul ministrului Sănătății, referitor la purtarea măștii în interior, la serviciu. Astfel, Florin Cîțu a spus că de la 1 iunie se va discuta dacă persoanele vaccinate vor fi scutite de această măsură. Până atunci, rămâne obligatorie purtarea măștii în spațiile închise, transmite Digi 24.

„Există o prevedere în Ordinul ministrului Sănătății, dar cred că este o decizie luată înainte de a analiza foarte bine. (…) De la 1 iunie vom discuta acest lucru. Eu cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm de alte modificări”,  a declarat Florin Cîțu.

Ce a declarat, mai exact, Alin Stoica, prefectul Capitalei

Concret, Alin Stoica, prefectul Bucureștiului, a fost întrebat, sâmbătă, dacă se poate renunța la mască, într-un birou în care toți angajații au fost vaccinați împotriva COVID-19. El a declarat că totul depinde de decizia conducerii locului de muncă.„Angajatorul sau operatorul, prin medicul de medicina muncii, vor stabili aceste reguli interne”, a susținut Alin Stoica, după ședința de sâmbătă a Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

Atunci când a fost întrebat de jurnaliști  și ce măsuri se vor lua și pentru angajații Prefecturii București, în contextul restricțiilor anti-COVID, Alin Stoica a răspuns: „Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a mai completat prefectul Capitalei.

Prima zi fără mască în aer liber a lui Florin Cîțu: ”A fost wow!”

După mult timp în care am fost nevoiți să purtăm mască și pe stradă, data de 15 mai a fost motiv de bucurie pentru români. Începând de sâmbătă putem merge în aer liber fără mască. În acest context, premierul Florin Cîțu i-a întrebat pe oameni, pe facebook, cum a fost prima lor zi fără mască de protecție, în spațiile deschisem, căci pentru el ”a fost wow”.

”Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil.Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie 😉#HaiCaSePoate #TheBestIsYetToComeRomania”, a scris Florin Cîțu pe facebook.

La întrebarea lansată de premier, oamenii au venit de îndată cu răspunsuri:”Cred că pentru început trebuiau niște relaxări doar pentru cei vaccinați, apoi pentru toată lumea! În acest fel se cam descurajează vaccinarea! Iar antivacciniștii vor râde în continuare de cei care s-au vaccinat!/”Inca nu am iesit la restaurant sa bem cafea, domnule premier! Nu-i problema, ne spune copilul cum este cu parangheliile, are timp berechet pentru distractii cu scoala in on line de 14 luni in Bucuresti!”, a scris o mamă/Eu chiar aveam probleme în a purta nonstop masca când ieșeam prin oraș, acum este mult mai bine. Sper sa reușească campania de vaccinare, sa avem succes împreună domnule premier!”, a mai scris o altă doamnă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: