Redactia.ro
Home » Știri » Grecia a deschis sezonul turistic. În ce condiții pot merge românii în vacanță

Grecia a deschis sezonul turistic. În ce condiții pot merge românii în vacanță

Vești bune români! Grecia și-a deschis sezonul turistic, ceea ce înseamnă că avem liber la o vacanță de vis aici. Dar, autoritățile elene au stabilit reguli stricte de circulație pentru fiecare străin care le calcă pragul. Iată ce condiții de călătorie trebuie întrunite!

Grecia a deschis sezonul turistic. În ce condiții pot merge românii în vacanță

Sezonul turistic a fost deschis în Grecia! Începând de sâmbătă, 15 mai, românii pot circula în statul elen, dar ținând cont de anumite reguli ale pandemiei. Vaccinarea este una dintre condiții.

Autoritățile din Grecia cer pentru turiștii care vin să se bucure de vacanțele lor exotice, să respecte următoarele reguli: dovada vaccinării sau test COVID negativ sau o dovadă a infectării cu SARS-CoV2 cu cel mult 9 luni înainte de a intra în Grecia.

Turiștii vaccinați, dovada că au făcut rapelul în urmă cu 14 zile

MAE  precizează că în cazul turiștilor vaccinați, aceștia trebuie să aibă ambele doze. În privința rapelului, ei trebuie să arate un act doveditor potrivit căruia au trecut 14 zile de la acesta. Adeverința/certificatul de vaccinare trebuie să fie în limba engleză.

Persoanele care au fost infectate cu COVID și trebuie să dovedească acest lucru, vor trebui, de asemenea, să  prezinte o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență. Actul va specifica dacă persoana a trecut prin boală, s-a vindecat. De altfel, infecția să fi fost cuprinsă într-o perioadă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Grecia.

Pentru cei care nu s-au vaccinat încă sau nu au suferit de Covid19, este nevoie de un este PCR negativ. Acesta se va face cu cel mult 72 de ore înainte. Există posibilitatea ca la granițe să fie aleatoriu testați, iar dacă sunt descoperiți pozitivi vor intra în carantină sau li se interzice accesul în statul elen

MAE mai amintește că trebuie completat, obligatoriu, formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei. Se poate găsi AICI. În Grecia, masca nu este obligatorie pe plajă, dar în locuri publice. La fel este obligatorie și distanțarea socială .Măsurile sunt în vigoare până în 24 mai 2021, ora 06:00.