Redactia.ro
Home » Știri » Liber la plajă în Grecia, începând de sâmbătă. Sezonul estival se va deschide oficial peste câteva zile

Liber la plajă în Grecia, începând de sâmbătă. Sezonul estival se va deschide oficial peste câteva zile

Liber la plajă în Grecia, începând de sâmbătă

Liber la plajă în Grecia, începând de sâmbătă. Autoritățile din Grecia au anunțat că plajele amenajate se redeschid sâmbătă. Tot pe 15 mai, se va deschide sezonul turistic, iar toți cei care vor să se relaxeze într-o vacanță, pot merge pe târâmul grecesc.

Liber la plajă în Grecia, începând de sâmbătă. Sezonul estival se va deschide oficial peste câteva zile

Liber la plajă în Grecia, începând de sâmbătă. Grecia a început să-și relaxeze restricțiile, iar plajele amenajate pentru turiști se vor redeschide pe 15 mai. De asemenea, autoritățile din domeniul sănătății au anunțat că muzeele se vor redeschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, iar teatrele pe 28 mai. Guvernul de la Atena a început să relaxeze restricțiile impuse de autorități în luna aprilie, permițând deschiderea magazinelor care fac comerț cu amănântul. Turiștii se pot relaxa savurând o băutură răcoritoare chiar la terasele cafeneleleor și restaurantelor, pentru că acestea s-au deschis pe 3 mai.

Cu toate astea, specialiștii din domeniul turismului nu se așteaptă la sosiri majore din partea turiștilor, menționând că oamenii sunt precauți. În luna aprilie, obligația carantinării a fost ridicată pentru persoanele care s-au vaccinat sau testat, provenind din țările Europene și din alte câteva țări, precum SUA sau Marea Britanie.

Europa face primii pași către relaxarea restricțiilor

După mai multe luni de carantinare, locuitorii mai multor țări europene vor scăpa parțial de unele limitări. Excepția o face Germania, unde restricțiile continuă și în prezent. În Grecia, pentru a preveni o atmosferă prea relaxantă, patronilor cafenelelor le este interzis să pună muzică. Potrivit Universității Johns Hopkins, Grecia înregistrează o incidență de aproximativ 150 de infecții la 100.000 de locuitori. Aproximatib 8% din populație este vaccinată împotriva COVID19.

În Olanda, terasele se vor redeschide între orele 12.00 și 18.00. Interdicția de a părăsit domiciliu a fost ridicată, iar la amgazine se poate merge din nou fără programare. Muzeele, cinematografele și teatrele rămân închise pentru moment, iar studenții și elevii sunt în mare parte acasă. Olanda are în continuare o rată de infectare ridicată, în comparație cu cifrele din alte țări.

Cehia, țara grav afectată de pandemia de coronavirus face pași mici către o revenire la o situație mai normală. Începând de luni, magazinele și piețele au fost redeschise. Cehia nu mai este considerată o țară cu risc extrem de ridicat, iar călătorii care vin din Germania în Republica Cehă nu mai trebuie să prezinte un test negativ.

Și Franța a decis să relaxeze măsurile. După luni de zile, oamenii au fost liberi să se plimbe, nefiind limitați, ca până acum. Predarea în școli se face din nou în sălile de clasă, iar grădinițele și școlilele primare au fost redeschise în urmă cu câteva zile.

Italia și-a deschis restaurantele și barurile, dar numai până la ora 22.00. Chiar și muzeele și cinematografele s-au redeschis în părțile mai puțin afectate ale țării. Este țara care are incidența de aproximativ 135 de infecții la 100.000 de locuitori, a planificat o atenuare suplimentară a restricțiilor în următoarele zile. A fost vaccinată peste 22% din populație, iar speranțele locuitorilori, cât și a turiștilor, sunt tot mai mari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: