Redactia.ro
Home » Știri » Italia a prelungit restricțiile. Personalul sanitar, obligat să se vaccineze anti-COVID19

Italia a prelungit restricțiile. Personalul sanitar, obligat să se vaccineze anti-COVID19

Italia a prelungit restricțiile.

Italia a prelungit restricțiile. Mai multe țări europene se confruntă cu o situație îngrijorătoare, din cauza pandemiei de coronavirus. Printre ele se numără și Italia, care a decis să prelungească restricțiile impuse de autorități. Astfel, magazinele, restaurantele și muzeele vor rămâne închise până pe 30 aprilie.

Italia a prelungit restricțiile. Personalul sanitar, obligat să se vaccineze anti-COVID19

Italia a prelungit restricțiile. Pandemia de coronavirus se află în cotinuare în viețile tuturor oamenilor, iar autoritățile din țările europene i-au decizii tot mai complexe pentru a reduce răspândirea virusului. Autoritățile italiene au decis prelungirea restricțiilor, din cauza numărului mare de infectări cu COVID19. Premierul Mario Draghi a semnat un decret prin care a anunțat închiderea restaurantelor, magazinelor și muzeelor până la 30 aprilie. Noul decret face ca vaccinare să fie obligatorie pentru personalul sanitar. Dar cu toate astea, școlile primare vor rămâne deschise. Premierul Italiei susține că măsurile de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârșitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situației sanitare.

Angajații din domeniul sanitar, inclusiv farmaciștii, trebuie să se vaccineze împotriva coronavirusului.„Scopul acestei măsuri este de a proteja cât de mult posibil atât personajul medical cât și cel paramedical, precum și cei care sunt expuși la infectare”, a transmis Guvernul italian. În cazul în care cadrele medicale refuză să se vaccineze, aceștia vor fi suspendați fără plată pentru restul anului.

Potrivit autorităților italiene, toate regiunile vor rămâne în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate zone roșii, fie zone portocalii, în timp ce numai clasificarea galben permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00. Cea mai mare parte a Italiei este supusă restricțiilor severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID19. De asemenea, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona “roşie”, ceea ce înseamnă un risc ridicat de contaminare și restricții maxime, pentru weekendul de Paște catolic, care este o ocazie specială a reuniunilor de familie. În prezent, pandemia de coronavirus a ucis peste 108.000 de oameni în Italia.

Italia va introduce o carantină obligatorie de 5 zile pentru persoanele sosite din țările UE

Guvernul italian a anunțat că va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru persoanele care sosesc din celelalte țări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin pe teritoriul italian. Așadar, orice călător din UE va fi nevoit să efectueze un test pentru depistarea COVID19 înaintea plecării, să respecte carantina de cinci zile, după care să efectueze un nou test la finalul acestei perioade. Această măsură se aplică tuturor celor care pleacă și sosesc în peninsulă, inclusiv cetățenilor italieni. Data intrării în vigoare a acestei restricții nu este cunoscută momentan, în contextul în care minivacanța de Paștele catolic, care începe sâmbătă și se încheie luni, 6 aprilie, este în mod tradițional utilizată de turiști străini pentru a se deplasa în Italia.

Premierul Mario Drăghici, în vârstă de 73 de ani s-a vaccinat împreună cu soția sa, într-un centru deschis la gara centrală Termini, cu vaccinul AstraZeneca. Potrivit strategiei de imunizare, Italia vaccinează cu AstraZeneca persoanele de peste 65 de ani și membrii forțelor de ordine, profesorii și cadrele medicale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: