Redactia.ro
Home » Știri » A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Grecia a intrat în zona galbenă

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Grecia a intrat în zona galbenă

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin în țară și sosesc din aceste zone trebuie să stea în carantină pentru 14 zile și să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ, stau în carantină doar 10 zile.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Grecia a intrat în zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a reactualizat lista țărilor din zona galbenă. Printre acestea se află și Grecia. Așadar, la sosirea în România din țările cu risc epidemiologic ridicat, persoanele în cauză trebuie să prezinte un test negativ de Covid-19 și să stea în carantină pentru 14 zile. De altfel, persoanele cu test negativ vor avea obligatorie doar o carantină de 10 zile.

Cine nu este obligat să respecte aceste reguli

Totodată, această măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați, atât cu prima doză cât și cu rapelul sau care au avut în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.  De asemenea, nu sunt obligați să stea în carantină categorii precum: șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri. De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID.

Țările cu risc epidemiologic ridicat sunt: Uruguay, Bermuda, Curaçao, Cipru , Turcia, Bahrain, Suedia, Puerto Rico, Andorra, San Marino, Franța, Croația, Argentina, Polonia, Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Aruba, Estonia, Olanda, Slovenia, Seychelles, Bosnia si Herțegovina, Chile, Lituania, Iordania, Muntenegru, Bulgaria, Capul Verde, Kuweit, Cehia, Qatar, Liban, Brazilia, Ucraina, Kosovo, Belgia, Paraguay, Luxemburg, Columbia, Armenia, Austria, Letonia, Grecia, Mongolia, Iran, Liechtenstein, Peru, Italia, Oman, Maldive, Germania, Canada, Elveția, Insulele Bonaire, Saint Eustatius si Saba, Georgia, Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii, Costa Rica, Africa de Sud.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: