Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu românii care vin din Italia de sărbători! Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Ce se întâmplă cu românii care vin din Italia de sărbători! Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

GALERIE FOTO (2) Ce se întâmplă cu românii care vin din Italia de sărbători!

Ce se întâmplă cu românii care vin din Italia de sărbători! Guvernul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care se întorc din aceste țări trebuie să intre în izolare. 

Ce se întâmplă cu românii care vin din Italia de sărbători

Guvernul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, iar în urma actualizării Italia a fost scoasă. Astfel că, românii care se întorc în țară de sărbători nu mai sunt obligați să stea în carantină sau izolare, potrivit Digi24.

De asemenea, alte două țări au fost adăugate pe listă, respectiv Turcia și Republica Moldova. În cazul acestor țări, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea listei. Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Ce se întâmplă cu românii care vin din Italia de sărbători! Potrivit autorităților, persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină.

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată
Lista țărilor cu risc epidemiologic

Anul acesta, Crăciunul va fi fără colinde

Comisia Europeană a adoptat o strategie pentru gestionarea pandemiei în următoarele luni de iarnă. Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție.

De asemenea, în perioada Crăciunului sunt recomandate ceremoniile religioase online și se impune evitarea adunărilor de persoane pentru colindat. Colindătorii, care păstrează tradiții vechi de sute de ani, au decis în multe localități că anul acesta nu vor mai merge din casă în casă. În județul Argeș însă, autoritățile au decis să dea voie colindătorilor să ureze, dar în anumite condiții.

„Permitem colindele, dar grupurile să nu fie mai mari de șase persoane, oamenii să poarte mască și să păstreze distanța. Ar putea fi un fel de debușeu pentru populația care suferă foarte multe alte restricții, dar suntem pregătiți să verificăm cum se vor desfășura aceste activități dacă nu se respectă regulile, vom sista activitățile. Anticipăm că activitățile de colindat vor fi rare, ne bazăm că vor fi grupuri mici și că vor respecta măsurile. Dacă vom constata că rata de infectare va fi în creștere, avem seturi de măsuri restrictive pe care le putem pune în practică”, a explicat Emanuel Soare, prefectul de Argeș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: