Redactia.ro
Home » Știri » Cehia reintroduce carantina de noapte! Ce se întâmplă cu restaurantele de Crăciun

Cehia reintroduce carantina de noapte! Ce se întâmplă cu restaurantele de Crăciun

Cehia reintroduce carantina de noapte

Cehia reintroduce carantina de noapte începând de vineri, inclusiv în perioada Crăciunului. Se vor închide din nou restaurantele şi barurile din ţară.

Cehia reintroduce carantina de noapte

Cehia reintroduce interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 23:00 și 5:00. Măsurile luate de guvernul ceh vin după o creştere semnificativă a numărului de infecții cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

Potrivit acestora, sunt interzise reuniunile a mai mult de șase persoane, fie că este vorba de interior, fie în aer liber, iar începând cu 18 decembrie nu mai este permis nici consumul de alcool în aer liber. De asemenea, vacanța școlară va începe mai devreme.

Premierul Andrej Babis a anunțat că magazinele şi serviciile vor rămâne deschise, chiar dacă în Cehia se reintroduce carantina de noapte: ”A fost o decizie foarte greu de luat, deoarece ştim că va avea un impact mare asupra vieţii oamenilor”.

Proprietarii de baruri sunt revoltați

Republica Cehă s-a confruntat cu o creștere a infecţiilor cu coronavirus la începutul toamnei, cu 15.000 de cazuri noi pe zi, şi de atunci s-a străduit să limiteze răspândirea bolii. La cei 11 milioane de locuitori, țara a decis să impună restricții dure pentru a controla pandemia.

Cehia reintroduce carantina de noapte. Încetinirea epidemiei a determinat guvernul să relaxeze unele restricţii, la începutul lunii decembrie, inclusiv prin redeschiderea restaurantelor, muzeelor şi galeriilor, dar măsura a fost de scurtă durată. În ultimele săptămâni, Cehia a înregistrat în jur de 6.000 de cazuri noi de contaminare pe zi.

Acum, după ce guvernul a impus noi restricții, propretarii de baruri sunt revoltați de măsurile restrictive și au ameninţat că le vor menține deschise, cu excepţia cazului în care guvernul promite despăgubiri pentru pierderea veniturilor.

Încă de la începutul pandemiei, din luna martie a acestui an, în Cehia au fost 580.000 de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 9.600 de decese. Guvernul, care prognozează un deficit bugetar record (aproape 10% din PIB-ul prognozat), a anunţat luni şi un program de ajutor pentru companiile afectate de consecinţele pandemiei de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: