Redactia.ro
Home » Știri » Cu un singur produs faci curățenie lună în baie! Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească

Cu un singur produs faci curățenie lună în baie! Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească

curatenie

Curățarea băii este o sarcină necesară, dar uneori frustrantă, mai ales atunci când încerci să găsești produsul perfect care să poată curăța toate suprafețele. Însă, în timp ce poate fi tentant să investești în cele mai scumpe produse de curățenie, există o alternativă mai ieftină și la îndemână: oțetul.

Oțetul, ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească atunci când faci curat în baie

Oțetul este un produs de curățare versatil și eficient, perfect pentru a curăța întreaga suprafață a băii. Iată câteva sfaturi pentru a utiliza oțetul în curățarea băii:

  1. Pentru vasul de toaletă: Înmoaie o hârtie igienică în oțet și aplic-o pe pata de calcar. Lăsați să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte, apoi ștergeți cu o perie pentru toaletă și clătiți cu apă.
  2. Pentru cada și chiuveta: Adăugați o cană de oțet la apă caldă în cada sau chiuvetă. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă.
  3. Pentru pereții cabinei de duș: Înmoaie un burete în oțet și freacă pereții cabinei de duș cu el. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă.
  4. Pentru oglinda: Înmuiați un prosop de hârtie în oțet și ștergeți oglinda. Apoi, ștergeți cu o prosop uscat pentru a îndepărta excesul de oțet.
  5. Pentru robinete: Înmoaie o cârpă în oțet și șterge robinetele. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă.

Atenție! Oțetul nu trebuie amestecat cu clor

Atunci când folosești oțet pentru a curăța baia, este important să ții cont de faptul că oțetul este un acid acetic, ceea ce înseamnă că poate deteriora anumite suprafețe. Înainte de a utiliza oțetul, asigurați-vă că suprafețele nu sunt sensibile la acid sau că nu sunt din marmură, granit sau alte pietre naturale.

Este important să țineți cont că oțetul balsamic nu este recomandat pentru a elimina petele de calcar și, în plus, poate cauza și mai multe pete, deși este puțin probabil să utilizați acest tip de oțet pentru curățenie.

Este important să nu amesteci oțetul cu clor, deoarece amestecul lor poate declanșa o reacție chimică periculoasă, producând gaz clorin. Inhalarea acestui gaz poate fi fatală. De aceea, este indicat să păstrezi cele două substanțe separate și să nu le folosești împreună pentru curățenie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: