Redactia.ro
Home » Știri » Culisele fugii lui Mario Iorgulescu: Noi detalii ies la iveală din dosarul în care este condamnat la închisoare pentru omor

Culisele fugii lui Mario Iorgulescu: Noi detalii ies la iveală din dosarul în care este condamnat la închisoare pentru omor

Culisele fugii lui Mario Iorgulescu: Noi detalii ies la iveală din dosarul în care este condamnat la închisoare pentru omor

Cazul lui Mario Iorgulescu a captat atenția publicului român și a stârnit numeroase controverse! Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România, Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru accidentul rutier mortal din 2019. În timp ce autoritățile române încearcă să-l aducă înapoi în țară din Italia, detaliile din dosar dezvăluie culisele fugii lui Mario Iorgulescu.

Culisele fugii lui Mario Iorgulescu

În ziua în care familia l-a externat din Spitalul Elias, unde era internat după accidentul rutier, un medic de acolo a solicitat o ambulanță de la Serviciul Ambulanță București Ilfov (SABIF) pentru a-l transporta pe Mario Iorgulescu până la aeronava cu care urma să părăsească România.

Noi detalii ies la iveală din dosarul în care este condamnat la închisoare pentru omor

Prima externare a avut loc imediat după ce anchetatorii au venit la spital pentru a-l audia. În acest caz, transportul s-a făcut cu o ambulanță privată plătită de familie.

După trei zile, Gino Iorgulescu a cerut din nou externarea fiului său, în ciuda recomandărilor medicilor. De această dată, transportul până la aeroport a fost asigurat de o ambulanță de stat, plătită din bani publici. Mario Iorgulescu a ajuns în Italia în aceeași zi și a fost internat într-o clinică din Milano.

Documentele din dosar arată că Mario Iorgulescu a fost externat cu „autonomie completă motorie și alimentară/nutritivă, conștient, cu tulburări importante de somn și fluctuații ale stării de spirit”. Ulterior, familia l-a internat în mai multe clinici private din Italia, unde se află și în prezent, potrivit libertatea.ro

Cauza accidentului rutier

Evenimentul care a dus la acest caz tragic a avut loc în noaptea de 7/8 septembrie 2019, când Mario Iorgulescu s-a urcat la volan sub influența drogurilor și a alcoolului și a provocat un accident rutier fatal, în care un tânăr de 24 de ani a murit pe loc. Acesta a fost condamnat pentru omor și a încercat să evadeze din țară.

Cazul Mario Iorgulescu a generat controverse în ceea ce privește procedurile de externare și utilizarea unei ambulanțe de stat pentru transportul său la aeroport. Potrivit legii, pacienții pot solicita externarea la cerere, dar ambulanța de tip C2, care este destinată transportului medical asistat al pacientului critic, ar fi trebuit folosită doar pentru transferul către o altă unitate spitalicească, nu pentru transportul la aeroport.

Astfel, cazul lui Mario Iorgulescu, condamnat pentru un accident rutier mortal, scoate la iveală culisele fugii sale din țară. Utilizarea unei ambulanțe de stat pentru transportul său la aeroport și procedurile de externare au generat controverse și întrebări legate de legalitatea acestor acțiuni. În timp ce autoritățile române încearcă să-l aducă înapoi pentru a-și ispăși pedeapsa, cazul continuă să fie în centrul atenției publicului și al presei.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: