Redactia.ro
Home » Monden » Cum a ajuns Ion Dolănescu la Miliție din cauza Nadiei Comăneci

Cum a ajuns Ion Dolănescu la Miliție din cauza Nadiei Comăneci

GALERIE FOTO (3) ion dolanescu, Nadia Comăneci, idila dintre Ion Dolănescu și Nadia Comăneci

Regretatul cântăreț , Ion Dolănescu a fost unul dintre cei mai mari fani ai Nadiei Comăneci. Există multe voci care spun că în anii ’80 cei doi au fost protagoniștii unei idile ca în filme. Ion Dolănescu și-ar fi dorit chiar să se căsătorească cu fosta mare gimnastă. După ce „Zeiţa de la Montreal” a fugit din România, cântărețul de muzică populară a ajuns la Miliție.

Se știe faptul că Ion Dolănescu a adorat-o pe Nadia Comăneci. Chiar fiul regretatului artist confirmă acest lucru.

„Tata a adorat-o pe Nadia, îmi spunea mereu că e steaua lui. A fost foarte trist după plecarea Nadiei din țară și cred că toată viața i-a rămas gândul la ea”, a spus Dragoș Dolănescu pentru Impact.

„Zeiţa de la Montreal” era văzută la toate petrecerile care aveau loc în casa lui Dolănescu, ba chiar există poze cu amândoi pe litoral.

Mai mulți martori spun că cei doi s-au iubit foarte mult și chiar au fost la un pas de căsătorie. Aveau și un loc ferit de ochii curioșilor unde se întâlneau, casa unui fin de-al lui Dolănescu, lângă Focșani. Idila ar fi durat aproximativ 4 ani, până când fosta mare campioană a fugit în SUA. Ion Dolănescu și Nadia Comăneci nu s-au afișat niciodată ca iubiți oficiali și nu au făcut declarații despre acest subiect.

 

Ion Dolănescu a ajuns la pușcărie din cauza fostei campioane

S-au scris foarte multe lucruri despre fuga Nadiei Comăneci din România și au există tot felul de povești, infirmate ulterior de „Zeiţa de la Montreal”. Cert este că în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1989, gimnasta atunci în vârstă de 28 de ani fugea peste graniță. Potrivit lui Dragoș Dolănescu, fiul celebrului cântăreț de muzică populară, Nadia Comăneci s-a întâlnit cu tatăl său chiar în acea noapte înainte de a pleca. După ce s-a aflat de fuga ei, artistul a fost luat direct și dus la Miliție, unde a fost ținut trei zile. Miliția și Securitatea au încercat să afle amănunte despre plecarea Nadiei Comăneci, dar cum pe 16 decembrie 1989, la Timișoara, izbucnea Revoluția Română nu au mai avut timp să cerceteze.

„Tata mi-a povestit, cu câțiva ani înainte de a muri, despre Nadia Comăneci, vorbea foarte frumos despre ea, o numea steaua mea, o aprecia și ca femeie și ca sportivă. Despre relația lor sufletească nu a dorit să spună mai multe, pentru că Ion Dolănescu era un adevărat cavaler, un domn, nu se lăuda la nimeni cu iubirile lui. Nadia a plecat din casa tatălui meu, în acea seară, când a decis să fugă din România, avea multe emoții, se temea să nu fie prinsă. A fost o despărțire dureroasă. După ce s-a aflat, a venit Miliția și i-a luat pe tata și pe mamaie Didina la secție, i-au ținut timp de trei zile, ca să spună tot ce știu despre Nadia. Tata a fost foarte trist după plecarea Nadiei și cred că toată viața i-a rămas gândul la ea”, a mai povestit fiul lui Ion Dolănescu.

Nadia Comăneci nu a dorit niciodată să vorbească despre fuga sa din România. Mai multe posturi de televiziune și publicații celebre i-au făcut oferte și au încercat să o convingă să-și spună povestea, dar fosta mare gimnastă a refuzat mereu să discute despre acest subiect.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: