Redactia.ro
Home » Știri » Cum a ajuns Volodimir Zelenski președinte Ucrainei. Liderul ucrainean a impresionat o lume întreagă

Cum a ajuns Volodimir Zelenski președinte Ucrainei. Liderul ucrainean a impresionat o lume întreagă

GALERIE FOTO (6) Cum a ajuns Volodimir Zelenski președinte Ucrainei (1)

Cum a ajuns Volodimir Zelenski președinte Ucrainei. Înainte de a deveni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski era unul dintre cei mai populari comedianți TV ai țării. În momentul de față, Zelenski își apără țara de invazia rusă. Cum a reușit să devină președinte?

Cum a ajuns Volodimir Zelenski președinte Ucrainei. Liderul ucrainean a impresionat o lume întreagă

Volodimir Zelenski a devenit unul dintre cei mai importanți lideri din Europa. În doar câțiva ani s-a transformat dintr-un actor de comedie, în președintele țării pe timp de război. Zelenski a reușit să impresioneze întreaga lume cu ambiția și curajul său de a rămâne alături de militarii ucraineni pentru a lupta împotriva rușilor. Volodimir Zelenski era conștient că poate fi ucis în orice moment, dar și-a anunțat ucrainenii că nu va fugi și nu va pune arma jos în fața rușilor. Mulți l-au criticat pe președintele Ucrainei și a avut declarații contradictorii. În ultimele zile, Volodimir a demonstrat că este un lider puternic și curaj, gata să-și dea viața pentru țara sa.

Volodimir Zelenski, în vârstă de 44 de ani, s-a născut în orașul Krivoi Rog. Acesta a fost comediatn, scenarist, producător de filme, iar limba sa maternă este rusă. Puțini au crezut că acesta va câștiga alegerile prezidențiale din 2019. Mai mult, nimeni nu se aștepta că Zelenski va fi președinte pe timp de război, și nu orice război, ci unul cu Rusia, care vrea să dispară ca stat.

Înainte de cariera sa politică, a obținut o diplomă în drept și a creat o companie de producție Kvartal 95, care produce filme, desene animate, emisiuni de comedie TV, printre care „Servitorul poporului”, în care Zelensky a jucat rolul de președinte al Ucrainei. Serialul a fost difuzat din 2015 până în 2019. Un partid politic omonim care poartă același nume ca și serialul de televiziune a fost creat în martie 2018 de către angajații Kvartal 95.

Zelenski și-a anunțat candidatura la alegerile prezidentiale ucrainene din 2019, pe 31 decembrie 2018. La acea vreme, Zelenski era deja unul dintre primii clasați în sondajele de opinie pentru aceste alegeri. Zelenski a câștigat alegerile cu 73,22% din voturi în turul al doilea, învingând-ul pe Poroșenko.

Zelenski își apără țara de invazia rusă

Având în vedere trecutul său din showbiz, experții spun că Zelenski a impresionat pe toată lumea. Acum conduce de la Kiev armata ucraineană în lupta cu trupele ruse. ”Ucrainenii se unesc, avem un președinte. El este comandantul șef, iar armata ucraineană îi urmează instrucțiunile. Acum îl susținem, el conduce țara în război, fără a ține cont de orice critică despre cum ar fi putut fi gestionată mai bine. Rolul lui este extrem de important acum”, a spus Daria Kaleniuk, șefa Centrului de Acțiune Anticorupție din Ucraina, un institut de cercetare influe.

Cu trei ore înainte ca trupele ruse să lovească Ucraina, președintele țării a transmis un mesaj poporului rus într-o cerere puternică de a oprit și de a pune la îndoială ce face țara lor. Volodimir Zelenski a cerut legea marțială și a rămas sfidător în timp ce forțele rusești au lovit Ucraina într-un tip de invazie terestră, aeriană și maritimă nemaivăzută de la al Doilea Război Mondial, blocând capitala Kiev.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: