Redactia.ro
Home » Sport » Cum a cheltuit Ilie Năstase 15.000 de dolari în câteva ore

Cum a cheltuit Ilie Năstase 15.000 de dolari în câteva ore

ilie nastase, 15.000 de dolari, ATP

Fostul mare jucător de tenis are o grămadă de povești absolut inedite. Ilie Năstase a acordat un interviu pentru ATP în care a povestit despre viața pe care a dus-o în perioada în care locuia la Paris, dar și despre petrecerile care îi plăceau atât de tare.

Ilie Năstase a fost mereu în centrul atenției. Atât pentru glumele și bufoneriile pe care le făcea pe teren, dar și pentru geniul său. Fostul lider mondial și-a amintit o întâmplare petrecută pe vremea când locuia la Paris. După ce a câștigat primul Masters din carieră, în 1971 a mers să sărbătorească într-un club. Nu s-a uitat nicio clipă la bani, aruncând cu ei în stânga și în dreapta. În doar câteva ore a cheltuit 15.000 de dolari. Nu a mai avut bani nici măcar să ia un taxi, așa că s-a suit în autobuz.

”Am locuit la Paris patru ani. Era orașul meu preferat în perioada aceea. Când am câștigat acel premiu, a doua zi a trebuit să mă întorc acasă cu autobuzul, pentru că am cheltuit toți banii din premiu într-un club de noapte din St. Germain”, și-a amintit Ilie Năstase, pentru site-ul ATP Tour.

A rămas “băiatul rău al tenisului”

Năstase a fost considerat mereu ”bad-boy” al sportului. Nu l-a interesat însă niciodată ce spun alții și mereu a făcut ce a dorit.

”Nu-mi pasă. Cineva trebuie să fie și ‘nasty’, nu? Nu toată lumea trebuie să fie drăguță și amabilă. Eu sunt mai obraznic și îmi place”, a spus românul.

În carieră a câștigat titluri de Grand Slam două finale la simplu – Paris și New York – și trei la dublu. A luat peste 100 de titluri (simplu și dublu laolaltă), dintre care 15 în 1973, atunci când a fost primul număr 1 al ATP World. A făcut parte din echipa de Cupa Davis, reușind împreună cu Ion Țiriac să joace trei finale. Ilie Năstase a reușit la vremea respectivă să adune din tenis peste un milion de dolari, ceea ce la vremea respectivă au mai făcut-o doar câțiva jucători. Ken Rosewall, Rod Laver, Jimmy Connors și Arthur Ashe.
Într-un interviu, Tim Henman l-a întrebat cum a fost atât de bun la Masters.

„Nu știu cum am făcut-o. Era turneul meu norocos … era turneul meu favorit, dar nu știu cum am făcut-o”, a spus modest Năstase.

„A fost unul dintre cei mai talentați vreodată. Eram obișnuiți cu clovneriile lui, dar acum nu cred că i-ar mai fi mers, pentru că regulile s-au schimbat”,spune Zeljko Franulovic, directorul turneului Rolex Monte Carlo Masters.

Năstase, peste Federer sau Djokovic

Ilie Năstase continuă să fie cel mai bun. Deși au trecut mulți ani de când nu a mai jucat, românul continuă să aibă cel mai bun procentaj victorii/înfrângeri la Turneul Campionilor. 88%, după 22 de succese şi doar 3 înfrângeri. Cehul Ivan Lendl are al doilea procentaj 79,6%, (39 victorii, 10 înfrângeri). Locul trei este ocupat de Roger Federer, cu 77,6% (59 victorii, 17 eşecuri). Ilie Năstase a câştigat de patru ori celebra competiție. În 1971, 1972, 1973 şi 1975.

Loading...